In deze 'stille tijd' van corona maatregelen zal er worden gewerkt aan het verbeteren van het strand bij Perkpolder. Door scheepvaart en het getij is er veel zand weggespoeld en moet je bij laag water door het slik om het water in te kunnen. Ook de vele stenen zijn pijnlijke ontmoetingen op weg naar het water.

Nu de bouw van horecagelegenheid Bar Goed vordert en plan Perkpolder zich ontwikkeld besloot gemeente Hulst om te investeren in de verbetering van de kwaliteit van het strand en in de veiligheid voor badgasten. Omwonenden en bezoekers van het strand hebben dit verzoek ingediend en met succes.

Rond 11 mei start men met het terughalen van 6000 m3 weggespoeld zand uit de Westerschelde door graafmachines. Hierdoor komt het strand hoger te liggen en is er een groter oppervlak bruikbaar bij vloed. Om de veiligheid te vergroten zal er een ballenlijn worden aangebracht tot waar men op eigen risico veilig kan zwemmen. De lijn is ook een houvast bij gevaar van afdrijven door de stroming. Al eerder zijn op de dijk ter hoogte van het strand reddingsboeien geplaatst. Zo kan er weer worden genoten van een mooi strandje. Eerst maar eens wachten op 'betere' omstandigheden.

standaard ballenlijn h 300x300