Ineens hing er een nieuw naambord aan de gevel van de kantine op camping de Zeemeeuw in Knuitershoek. De kantine, jarenlang favoriet bij campinggasten en buurtbewoners, heeft een nieuwe start gemaakt. Het dak is vernieuwd en het interieur opgefrist, helemaal klaar om gasten te ontvangen. Een nieuwe naam hoort daarbij en wat is er toepasselijker dan de naam van het buurtschap te vernoemen. In het logo is het redelijk zeldzame vogeltje de Knuiter (ofwel Kneu) verwerkt.

Uitbaters Jacqueline de Bakker en Martine de Vliegher zijn na vele heerlijke vakanties op de camping echt met de Zeemeeuw vergroeit. Toen eigenaar Fons de Waal te kennen gaf dat hij toe was aan wat meer rust zei Martine tegen haar vriendin Jacqueline; “wat zou je ervan denken als wij dit gaan doen?” Ze namen de tijd om er serieus over na te denken en ontwikkelden een plan om samen een eetcafé te starten.

Op 13 maart openden ze trots de deuren van eetcafé De Knuiter. Het was een vliegende start dat eerste weekend, maar helaas gooiden de maatregelen van zondag 15 maart vanwege het coronavirus flink roet in het eten. Met aangepaste openingstijden om af te halen op zaterdag van 16-19:00 uur hopen ze heden toch klanten te kunnen helpen aan hun verse frites, stoverij van het huis en andere lekkernijen van de kaart.

Als deze moeilijke tijd achter de rug is willen de dames flink uitpakken met nieuwe activiteiten voor de jeugd van de camping en daarbuiten. Ideeën hebben ze genoeg en ze willen graag de gezelligheid van hun eetcafé delen met anderen. Het café is ook locatie voor liefhebbers van het kaartspel én  boogschieten, op zaterdag om 14.00 uur op de liggende wip. Op zondag wordt er wekelijks om 11.00 uur met de kruisboog geschoten. Alle activiteiten zijn voor iedereen, dus ook gasten van buiten de camping toegankelijk. Het terras wordt veel gebruikt door passerende fietsers en de speeltuin wordt snel gevonden door kinderen.

Voor de keuken zoeken ze een gemotiveerde medewerker/-ster, iemand met vrolijke en positieve  werklust, “die goed  beloond zal worden voor hard werken,” aldus Jacqueline.  

Eetcafé De Knuiter heeft een eigen Facebookpagina, like deze en je blijft op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Het eetcafé is te bereiken op telefoonnummer 06-5146 0809

We wensen deze ondernemers goede zaken toe.

eetcafe de knuiter small