Een terug-en vooruitblik. We doen het samen.

Het is voor te stellen dat u niet weet wat de regelmatig te lezen en te horen woorden ‘Groeiactiviteiten Ossenisse-Zeedorp’ betekenen. U woont hier misschien nog niet zo lang of een en ander is wat op de achtergrond verdwenen. Daarom hier wat meer uitleg vanuit de werkgroep.

In het prille voorjaar van 2018 werd na een succesvolle actie en campagne ons eigen Ossenisse-Zeedorp verkozen tot ‘Kern met pit Zeeland’. Het winnen van die prijs was een enorme opsteker voor ons kleine dorp. Dit heuglijke feit werd samen met zo’n 75 dorpsbewoners op 29 maart 2018 gevierd met een lekkere en gezellige pizzaparty in Hof ter Nesse. Diezelfde avond werd de aanwezigen gevraagd wat zij nog missen in het dorp; ‘wat hebben we nodig om een sociaal, leefbaar en gezellig dorp te worden en/of te blijven’?

Meer dan honderd opmerkingen werden verzameld op kleine plakbriefjes. Variërend van een duikelrek voor de jeugd tot vis club, ‘iets’ tegen eenzaamheid, wandelclub, danscursus, samen koken, wifi in het Dorpshart en nog veel meer. De volgende vraag was wie zich in wilde zetten om een en ander te realiseren. Nou, dat waren zeven mensen. Zeven vrouwen om precies te zijn, te weten Ineke Elbers, Marianne van den Brand, Arga Moree, Nicol de Waal, Ina den Hamer, Ellie Suijker en Liesbeth de Bruijn.start werkgroep groeiactiviteiten small

De week na de pizzaparty kwamen deze zeven vrouwen tezamen om al die briefjes met wensen te bekijken en te rubriceren. Dat werden negen rubrieken met daarin alle wensen en toen is de naam ‘Groeiactiviteiten’ geboren. Het was immers duidelijk dat we niet alles zouden kunnen verwezenlijken, de activiteiten zouden moeten groeien: Groeiactiviteiten dus.

 

We keken naar de wensen en naar wat we zelf graag doen en zo kwamen er meteen een paar groeiactiviteiten tot stand. Een paar voorbeelden: Nicol zingt graag, ging op zoek naar een dirigent, vroeg Sonja Broekaart, nodigde het dorp uit en het koor ‘De Hoge Noo(d)t’ was geboren. Ina wilde met bewegen aan de slag, zocht wandelaars bij elkaar en wandelclub ‘De Scheldestappers’ gaat elke maandag de polders in en de dijken over. Liesbeth wilde graag koken met en voor anderen, ging op zoek naar mede-kookliefhebbers, vond die en De Dorpskeuken ging maandelijks van start. Het zijn wat voorbeelden van vraag-aanbod en gewoon beginnen. Er werd nog veel meer aangepakt zoals De Dorpskamer, het jaarlijkse Dorpsfeest, de Kerstviering, Koningsdag enz.  Zie voor het volledige aanbod van de groei- en andere activiteiten de pagina van de dorpswebsite http://www.ossenisse-zeedorp.nl/index.php/activiteiten en ook de Snisser courant. Trouwens: niemand die gevraagd werd om mee te doen zei ‘nee’. Het was nieuw, het was gezellig, we deden het samen en het voelde goed. En zo voelt het nog.

 

Toekomst van de werkgroep en de Groeiactiviteiten.

De groeiactiviteiten kunnen heden ten dage verder groeien. Daar hebben we meer mensen en inzet bij nodig. Enkele leden van de club van zeven nemen minder hooi op hun vork of zijn gestopt, maar de activiteiten gaan door. Afgelopen winter kwam Veerle Cuypers de club versterken en dit voorjaar meldde Hans Rademakers zich ook aan. Nicol de Waal en Elly Suijker zijn ondertussen gestopt binnen de werkgroep, maar zijn nog wel actief in verschillende verenigingen.

Wilt u ook meedoen met de werkgroep Groeiactiviteiten? Zelf iets starten wat u graag doet? Meedenken- en doen met bestaande of nieuwe activiteiten, mee organiseren en uitvoeren? Flyers maken, notuleren en uitwerken, stukjes schrijven, website bijhouden? Er zijn al velen die zich inzetten voor dorpsgenoten maar er is absoluut meer mogelijk.

Op de foto van de wensenbriefjes ziet u meerdere voorbeelden van de wensen die 29 maart 2018 werden genoteerd. En, groot pluspunt: we hebben Hof ter Nesse als prachtige accommodatie waar veel mogelijk is, in het hart van het dorp.

Spreek één van de boven genoemde mensen eens aan, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-20044447 (Liesbeth). We vertellen je met plezier waar er hulp nodig is, luisteren naar jouw ideeën en denken natuurlijk mee. Doen! Met en voor ons dorp en zijn bewoners. Samen houden we het sociaal, leefbaar en gezellig.

Liesbeth de Bruijn