IMG 3133nl doet snis small

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie NLdoet. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert zoveel mogelijk Nederlanders om een dag de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is.

Het is me wat met dat coronavirus. (Ik ben dat woord trouwens al helemaal beu). Het een na het andere evenement wordt afgeblazen, maar: NLdoet in Ossenisse ging gewoon door! Afwegingen van de organisatie waren dat het buiten was, er niet héél veel mensen in actie zouden komen en men er heel veel zin in had. Motivatie genoeg dus.

Een tiental enthousiastelingen ging op de zonnige zaterdag van 14 maart aan de slag in het park rond Hof ter Nesse én in het schoolpaadje in het kader van NLdoet. In de ochtend werd er begonnen met het vele snoeiwerk en werd de afvalbak geplaatst die geschonken was door de gemeente Hulst. Er werd gezamenlijk buiten (om de besmetting niet op te zoeken) geluncht met soep en lekkere broodjes. Tegelijk werd het schoolpaadje onder handen genomen. De haag is door drie man sterk met kettingzagen gehalveerd. Om dit snoeisel op te ruimen en te verwerken worden nog vrijwilligers gezocht. De takken moeten nog versnipperd en e.e.a. moet naar de stort worden vervoerd. Melden hiervoor kan bij Henk Moree.

NLdoet heeft de actie gesponsord met GAMMA kortingsbonnen die uitgedeeld zijn onder de vrijwilligers. Door donaties van vorig jaar kon er een kruiwagen en nieuw tuingereedschap worden aangeschaft. Alles is gemerkt met een rood bandje en staat in de schuur bij de familie Moree. Dit materiaal is vandaag ingewijd en zal steeds worden ingezet bij ‘Groene vingers’. Deze NLdoet actie werd afgesloten met koffie en eierkoeken die dankzij de Dorpskamer voorradig waren. Er is heel hard gewerkt door een club gemotiveerde mensen die blij waren dat er af en toe een dorpsbewoner langs kwam voor een babbeltje. 

Werkt u ook graag mee buiten in het park rondom Hof ter Nesse? Woensdag 25 maart is de tweewekelijkse ‘Groene vingers’ weer gepland, start om 19.30 u. U bent van harte welkom.

>LdB<