Sinds de laatste jaarvergadering beloofde de gemeente een tijdelijke aanpassing te maken voor de gevaarlijke kruising van Lageweg, Hooglandsedijk en Grindweg (Walenhoek). De werkgroep Dorpshart is hierover in gesprek geweest en de gemeente heeft hierna een ontwerp gemaakt (zie foto) wat op korte termijn gerealiseerd kan worden.

De totale herinrichting van de Lageweg is een meerjaren plan. Evert Piessens, hoofd van afdeling Realisatie & Beheer van de Gemeente Hulst zal het College van B&W  adviseren de herinrichting op te nemen in het meerjarig investeringsplan van de gemeente. Dit betekent wel dat wij normaliter achteraan op de lijst komen en dit enkele jaren kan duren. De herinrichting van aanliggende kruisingen worden daarbij meegenomen. De Walenhoek kan dan grondiger aangepakt worden. Bij deze herinrichting worden de bewoners te zijner tijd gevraagd hierover mee te denken en praten.

Om de druk op korte termijn weg te nemen komt de gemeente nu met dit voorstel. Wij willen hier graag op korte termijn op antwoorden.
We geven de bewoners graag gelegenheid om hier op te reageren. Reacties die voor 30 september zijn gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden meegenomen in het overleg met de gemeente.

Na goedkeuring van de gemeenteraad en afstemming van de financiën zal de uitvoering gepland worden voor dit najaar/winter. Dit is mede afhankelijk van het weer en beschikbare aannemers.

Alvast hartelijk dank voor het  meedenken.

werkgroep Dorpshart
namens Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp

schetsplan verkeersremmer lageweg jpg