Tijdens de recente bijeenkomst “Versterk de Westerscheldekust” in ’t Schallemaaj op maandag 28 oktober jl. is geopperd een gezamenlijk bezoek te brengen aan de infokeet van het Grenspark Saeftinghe aan de Ouden Doeldijk. Gezien de belangstelling voor de ontwikkelingen van het Grenspark en de impact op onze regio werd hierop enthousiast gereageerd. Na overleg met het Grenspark worden we uitgenodigd op zondag 1 december omstreeks 12:00 uur in de infokeet voor ontvangst en presentatie, waarna een wandeling wordt gemaakt onder begeleiding van gidsen door de Hedwige/Prosperpolder, waarbij vragen gesteld kunnen worden en uitleg wordt gegeven. De wandeling wordt afgesloten met een bezoek aan de radartoren en Ouden Doel, waaronder een bezoek aan PolderMAS, een prachtige gelegenheid om kennis te maken met Ouden Doel.

Voor degenen die de wandeling niet willen/kunnen volbrengen wordt het bezoek aan Ouden Doel en PolderMAS ter plekke in de infokeet met auto geregeld. Van PolderMAS gaan we omstreeks 15:00 uur terug naar de infokeet voor de afsluiting met koffie/thee met iets lekkers.

We vertrekken om 11:30 uur op eigen gelegenheid samen vanaf ’t Schallemaaj en denken vanaf de infokeet omstreeks 16.30 uur terug te keren. De gidsen en koffie/thee worden gesponsord door het Grenspark, het lekkers door Boerderij Ondersteboven. Voor de lunch gaan we ervan uit dat iedereen zelf wat meeneemt, zodat de middag volledig gratis kan worden bijgewoond. Een consumptie bij PolderMAS is voor eigen rekening door middel van een passende donatie ter plekke. 

Voor het inplannen van de gidsen en het lekkers is inschrijven via email wenselijk tot uiterlijk vrijdag 22 november aanstaande bij Arnold Mannaert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), gastheer van het Grenspark Saeftinghe.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt er wellicht een bus geregeld die ons uit en thuis brengt. Mogelijk worden ook andere dorpen betrokken in deze excursie.

Kijk voor meer informatie op: http://grensparkchallenge.eu/