Het prachtige dorpshuis Hof ter Nesse is oorspronkelijk het parochiehuis van de katholieke kerk geweest. Menigeen heeft hier mooie herinneringen liggen. Nadat de katholieke kerk samengevoegd werd met die van Kloosterzande is het parochiehuis geschonken aan de gemeenschap van het dorp.Hierdoor kan de gemeenschap van Ossenisse elkaar blijven ontmoeten, zij het in een moderner jasje. In de loop van de tijd vonden vele verenigingen, clubs en allerhande activiteiten een plekje in het dorpshuis.

In de loop van de tijd zijn het dak vernieuwd, zonnepanelen geplaatst en een nieuwe CV-ketel geïnstalleerd. Het terrein rondom het dorpshuis is met hulp van vele vrijwilligers omgetoverd tot een park met paden en een centraal pleintje. Deze bijzondere samenwerking met bewoners, gemeente en instanties resulteerde in het winnen van de Zeeuwse prijs van Kern met Pit.
De binnenkant van het dorpshuis is vernieuwd met een mooie en praktische plavuizenvloer. Met behulp van bijdragen uit fondsen kon het oude meubilair worden vernieuwd. En in 2022 is een prachtige keuken geinstalleerd die mogelijkheden biedt voor activiteiten in de dorpsgemeenschap. Zo worden jaar na jaar vernieuwingen uitgevoerd om dit prachtige dorpshuis ten goede te laten komen aan de gemeenschap.