Dorpshuis

Het dorpshuis Hof Ter Nesse is een centraal ontmoetingspunt in het dorp Ossenisse. Het dorpshuis heeft als doel ruimte te bieden aan organisaties en activiteiten die de sociale leefbaarheid van Ossenisse en Zeedorp vergroten.
Het omringende park met speeltuin zijn vrij toegankelijk en te betreden op eigen risico.

P1050629 small

De overheid wil dat dorpshuizen vrij toegankelijk blijven en dus het Corona toegangsbewijs (per 26-9-21) niet hoeven te gebruiken. Activiteiten als de Dorpskamer en sport/beweging blijven dus vrij toegankelijk. Echter indien een activiteit gekoppeld is aan de horeca functie (bar open voor (niet-)alcoholische dranken), dan is toegangscontrole (QR code) WEL vereist.
Bovenstaande is conform regels van de Rijksoverheid en afgestemd met de Gemeente. Uiteraard blijft het verstandig om elkaar wat ruimte te geven, hygiëne in de gaten te houden en te ventileren als dat kan.
Bij twijfel, graag afstemmen met de beheerder (Peter Rottier) of met ondergetekende,
Gerard Mangnus, namens bestuur HtN
06-23202412, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De verrassing was groot maandagavond 7-9 2020 toen Peter Rottier burgemeester J.P. Mulder van Hulst en wethouders Gino de Pauw en J.P. Hageman zag binnenstappen in het dorpshuis.  Voor ruim 30 jaren van geweldige inzet als beheerder van dorpshuis Hof ter Nesse en een zeer gewaardeerde plaats in de gemeenschap verdiende Peter een lintje. Zijn vrouw Jeanneke mocht deze opspelden en ontving een mooie bos bloemen. Meerdere verenigingen meldden Peter aan voor deze onderscheiding. Welverdiend en van harte gegund Peter! Hartelijk gefeliciteerd.

onderscheiding peter jeanneke  onderscheiding peter rottier

dorpshuis gesloten

Aan alle bezoekers van Hof ter Nesse,

 

In verband met de Corona crisis is Gemeenschapshuis Hof ter Nesse gesloten voor alle activiteiten tot (minstens) 6 april 2020.

Het tijdstip van heropening zal afhangen van aanwijzingen van overheidswege.

 

 

Vriendelijke groeten,

Gerard Mangnus, namens het bestuur van Hof ter Nesse

Het prachtige dorpshuis Hof ter Nesse is oorspronkelijk het parochiehuis van de katholieke kerk geweest. Menigeen heeft hier mooie herinneringen liggen. Nadat de katholieke kerk samengevoegd werd met die van Kloosterzande is het parochiehuis geschonken aan de gemeenschap van het dorp.Hierdoor kan de gemeenschap van Ossenisse elkaar blijven ontmoeten, zij het in een moderner jasje. In de loop van de tijd vonden vele verenigingen, clubs en allerhande activiteiten een plekje in het dorpshuis.

In de loop van de tijd zijn het dak vernieuwd, zonnepanelen geplaatst en een nieuwe CV-ketel geïnstalleerd. Het terrein rondom het dorpshuis is met hulp van vele vrijwilligers omgetoverd tot een park met paden en een centraal pleintje. Deze bijzondere samenwerking met bewoners, gemeente en instanties resulteerde in het winnen van de Zeeuwse prijs van Kern met Pit.
De binnenkant van het dorpshuis is vernieuwd met een mooie en praktische plavuizenvloer. Met behulp van bijdragen uit fondsen kon het oude meubilair worden vernieuwd. Zo worden jaar na jaar vernieuwingen uitgevoerd om dit prachtige dorpshuis ten goede te laten komen aan de gemeenschap.