Met nieuws over: het Zomerfeest, de wandel 3-daagse, Dorpskeuken, De Dorpskamer, het Schoolpaadje, het FAC….

 

Zomerfeest Ossenisse-Zeedorp 2019
Een coproductie van de Dorpskeuken, ’t Schallemaaj en werkgroep Groeiactiviteiten

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een gezellig Zomerfeest voor alle in en omwonenden van Ossenisse en Zeedorp. Dit wordt gehouden op zaterdag 24 augustus. Dit keer niet op het terrein van Hof ter Nesse maar bij ‘t Schallemaaj.

We zijn nog druk bezig met de organisatie, maar hier alvast een voorproefje van de dag: Samen een mooie fietstocht fietsen die zo’n 15 km lang zal zijn en voert langs een stopplaats waar je een versnapering kunt kopen. Daarna verzorgt Fanfare Vrijheid Eendracht uit Lamswaarde een enthousiast muzikaal optreden. En ’s middags is er een leuke activiteit voor kinderen van alle leeftijden. Tegen 17:30 uur gaat de barbecue aan en kunnen we gezellig samen aan tafel. ’s Avonds is er een uniek optreden van Koor de Hoge Noo(d)t o.l.v. dorpsgenoot Sonja Broekaart.

 

De leden van de werkgroep Groeiactiviteiten komen weer bij u langs om te informeren of u meedoet en mee-eet die dag. Ze hebben hiervoor het weekend van 9-11 augustus gepland. Verdere informatie vindt u in de flyer/uitnodiging die u binnenkort in de brievenbus aantreft.

Wandel 3-daagse

In de week van het trim-wandelloop evenement D’Ossekoppenloop kan er drie dagen achtereen gewandeld worden met de wandel 3-daagse. Er zijn steeds verschillende routes uitgezet door ons mooie landschap rond Ossenisse, elk van 5 of 8 km. De eerste vertrekt op woensdag 11 september stipt om 19 uur bij Hof ter Nesse. Donderdag en vrijdag zijn de 2e en 3e wandeling, waarna u zaterdag perfect in vorm zult zijn om de wandel of trimloop te lopen van D’Ossekoppenloop. Van te voren aanmelden hoeft niet en na afloop kunt u iets drinken aan de bar in Hof ter Nesse. Iedereen is welkom, jong en oud.

Dorpskeuken

Na een succesvol 1e seizoen gaat de Dorpskeuken na de zomer weer van start. Van oktober 2019 t/m april 2020 is er elke 1e donderdag van de maand gezamenlijke maaltijd in ‘t Schallemaaj. We starten het seizoen met een lekkere mosselmaaltijd op donderdag 1 oktober om 18.00 uur. Een flyer met uitnodiging valt binnenkort in uw brievenbus.

NIEUW, De Dorpskamer

Werkgroep Groeiactiviteiten van Ossenisse-Zeedorp organiseert vanaf 27 september tot eind december een nieuw dorpsevenement, De Dorpskamer. Elke 2e en 4e vrijdagochtend zijn de deuren van Hof ter Nesse open vanaf 10 uur en kunnen bewoners van Ossenisse en Zeedorp gewoon gezellig binnenlopen tot 12 uur.

De koffie/thee staat klaar, dorpsbewoners Pascale Blondeel en Liesbeth de Bruijn bieden ‘workshops’ haken en breien aan, de krant van die dag ligt op tafel, er zijn tijdschriften en spelletjes (wie weet wilt u een potje rummicub spelen, of een kaartje leggen).

Pascale heeft voor uw inspiratie al heel wat materiaal en patronen verzamelt voor het haken/breien en tevens wol/garen zodat u meteen van start kunt gaan op 27 september. Hebt u nog handwerkmateriaal liggen waar u niets meer mee doet en graag aan de Dorpskamer schenkt, meld u zich dan bij Pascale op Zeedorp 43. We sturen natuurlijk nog een mooie uitnodiging om De Dorpskamer te openen.

Wellicht starten we op termijn ook een gratis reparatieservice bij de Dorpskamer. Daarvoor zoeken we enkele handige personen M/V, die kleine reparaties kunnen doen, batterijen vervangen bv, maar ook verstelwerk op de naaimachine is denkbaar. Bent u handig en voelt u zich aangesproken om mee te doen, meld u dan aan bij Liesbeth de Bruijn op Zeedorp 39.

Het Schoolpaadje

Wellicht is het u ontgaan, maar na enige jaren zonder onderhoud aan de begroeiing, is het oude schoolpaadje weer toegankelijk gemaakt. In goed overleg hebben de eigenaar Anita Valkx en de Dorpsraad afspraken kunnen maken en kan het historische paadje toegankelijk blijven. De dorpsraad is het eerste aanspreekpunt betreffende het paadje en is verantwoordelijk voor het onderhoud.

Natuurlijk zijn er ‘handen’ nodig om het reguliere onderhoud te doen; de meidoornhaag snoeien, het gras kort houden en onkruid beheersen. Daarnaast zal er op termijn een grotere actie nodig zijn om de verharding en de bermen te verbeteren. Draagt u het Schoolpaadje een warm hart toe en wilt u wel een handje helpen om het netjes te houden? Neem dan even contact op met Henk Moree, telefoonnummer 0640600898.

Op de rode loper…

In Ossenisse vinden we best vaak redenen voor een feestje. Het einde van de Feest en Activiteiten Commissie is zo’n reden. Jammer natuurlijk dat leuke evenementen stoppen, maar het is ook het begin van een nieuwe periode waarin ze in een nieuw jasje kunnen worden gegoten. We willen dat moment aangrijpen om … oktober op een ludieke manier terug te kijken. Met filmpjes, foto’s, sketches op het podium, een vlog-wedstrijd met prijs en natuurlijk veel gezelligheid. Zonder uw en jouw aanwezigheid is het niet compleet. Hebt u leuke herinneringen, hielp u zelf mee of gingen uw kinderen mee op tentenkamp, dan moet je hier zeker bij zijn. We gaan natuurlijk niet alles verklappen, dus hou uw brievenbus in de gaten voor de ‘inns and outs’.