Dorpsfeest 2007

Dit jaar (2007) was er voor de eerste keer het Snisse dorpsfeest. Gekozen was om dit feest tijdens de kermisdagen te laten plaats vinden. De activiteiten die al jaren met de kermisdagen plaats vonden werden nu aangevuld met allerlei andere activiteiten, zoals een bbq, meezingavond, volleybaltoernooi, darttoernooi.

De insteek was voor ieder wat wils en laagdrempelige activiteiten om elkaar te ontmoeten in samenwerking met zoveel mogelijk organisaties. We hadden de weergoden mee en we kunnen terugzien op een zeer geslaagd feest. De werkgroep wil dit jaarlijks organiseren. Een goed idee om het 1e weekend na Pinksteren (de kermisdagen), vrij te houden.

Dorpsfeest 2008

Hoewel de weergoden ons minder goed gezind waren dan vorig jaar kunnen we toch terugkijken op een geslaagd dorpsfeest. De opening op vrijdagavond heeft wethouder Clen de Kraker (en zijn zoon) voor zijn rekening genomen. Samen hebben ze levend ganzenbord gespeeld, waarbij de wethouder een aantal vragen moest beantwoorden.

Het sluitstuk van de opening was het oplaten van ballonnen door de kinderen uit Ossenisse. De ballon van Hanna Moree kwam in Ridderkerk en die van Giel Huige landde in Woerden. ’s Avonds in de tent werden we verrast door de energieke feestmuziek van Mijnheer Boszmann (dorpsgenoot Jos van een andere kant).

Het natte gras, tijdens het volleybal, zorgde regelmatig voor de nodige hilariteit door val-, slip- en glijpartijen. Dat nam niet weg dat er fanatiek gebald werd en er een hele terechte winnaar uit de bus kwam. De barbecue was gezellig, lekker, maar ook koud. De mensen van Semper Gaudette verzorgde de muzikale omlijsting, inhaken en wegwezen.

Zondag was het beter weer. De (jonge)mannen die in de herberg aan het pokeren waren lieten zich daar niet door afleiden. De Oelewappers hadden een pokerwedstrijd georganiseerd, met meer toeschouwers dan deelnemers, maar daarom niet minder spannend. Buiten hebben de Snisser kinderen een auto omgetoverd tot een ‘piece of art’. Eerst voorzichtig, maar al snel LEKKER KLIEDEREN!!! De geschilderde verkeersborden komen in september langs de kant van de weg terug. ‘s Middag waren er ook een heleboel auto’s onder het motto: ‘Alleen maar kijken, niet aankomen’. Wat de één een prachtige oldtimer vond, beoordeelde de ander als spuuglelijk. De fantastische muziek van Bennie de Vet en de zon hebben er zeker aan bijgedragen dat de zondagmiddag een gezellig drukke afsluiting vormde.

Dorpsfeest 2009

Vrijdagavond 5 juni startte het feest met een warming-up party met Mijnheer Boszmann. De band speelde tot in de vroege uurtjes door. Het publiek, klein maar wel enthousiast, vooral ook over het speciaal geschreven ‘Viva La Snis’!

De zaterdagmiddag stond in het teken van de kinderen. Het feest werd geopend door Ridders en Jonkvrouwen. De ridders veroverden de burcht in luttele seconden, waarna zij met zijn allen de ballonnen oplieten. Daarna begon de prijskaarting in Hof Ter Nesse met Bieden en Jokeren. Op het feestterrein begon de Vlaamse kermis met oud-Hollandse spelen. Ondertussen werd het ridder- en jonkvrouwenspel gespeeld. ’s Avonds was er de traditionele barbecue in de feesttent voor de inwoners uit Ossenisse, Zeedorp en directe omgeving. Erg fijn dit jaar was ook dat we een kachel hebben kunnen lenen uit de kerk. Het was de hele avond aangenaam warm in de tent. Aansluitend op de BBQ was er een optreden van troubadour Bennie de Vet. Zijn enorme repertoire en aanstekelijkheid bleek hem spontaan nog drie gastzangers op te leveren. Hij staat alweer op het wensenlijstje voor volgend jaar (met assistentie..!?).

De zondag begon alweer om 11:00 uur met het volleybaltoernooi. 6 Teams begonnen met zonnetje aan de wedstrijden. We waren gastvrij ontvangen door Hof ter Nesse, waar de meesten dankbaar een bakje koffie gingen halen na de avond ervoor. Er hing een goede sportieve sfeer, en de deelnemers waren enthousiast. Ook op zondag was er weer van alles te doen: Vlaamse kermis in de tent en gaaibollen in Hof ter Nesse. Om 15:00 uur begon de muziek met de Maffoos, die de sfeer er al snel in kregen. Toen in de loop van de middag het zonnetje door kwam, wisten nog een heel aantal vooral echte Snissenaren de weg naar het feest te vinden.

En dan op maandag, traditioneel ’s ochtends de prijskaarting in Herberg de Snis, en ’s avonds biljarten. Het biljarten leverde vele hilarische momenten op. De goed bezochte avond leidde tot de oprichting van een biljartavond op iedere 1e donderdagavond van de maand, die komende september voor het eerst van start gaat.

Dorpsfeest 2010

Zaterdagmiddag 29 mei begon de vierde editie van het Snisse dorpsfeest. De kinderen van het dorp mochten de feestelijke aftrap geven met het doorprikken van een rij ballonnen. De tekst “Snisse dorpsfeest geopend” werd zichtbaar onder een wolk van confetti. De kinderen verspreiden zich over de Vlaamse kermis, het luchtkussen en de draaimolen.

Wat later startte een spectaculaire roofvogelshow. Hoewel de roofvogels regelmatig afgeleid werden door loslopende kippen waren de kunsten die zij vertoonden toch indrukwekkend. Van het kleine Steenuiltje tot de uit de kluiten gewassen Europese Oehoe stalen de show. Jong en oud werd betrokken bij de show. Voordat de show begon mochten kinderen (en volwassenen) met een roofvogel op de foto. Ook een ervaring om niet licht te vergeten. De klassieke barbecue ’s avonds was ook wederom gezellig. Bennie de Vet luisterde het eten muzikaal op. Later op de avond voelde dj Maurice de bezoekers goed aan en menig een waagde zich op de dansvloer.

Zondag begon vochtig. Even werd overwogen het volleybaltoernooi af te gelasten. Gelukkig is het gewoon door gegaan, want de vier deelnemende teams maakten er een sportief spannende strijd van. Halverwege de middag was het hoogtepunt ongetwijfeld het optreden van Tijl Damen. In een volle tent ontlokte hij de kinderen gezang, geklap, gedans, gekke bekken trekken en nog veel meer. En ook de volwassenen werden uitgedaagd mee te doen. Aan het eind van zijn optreden brak buiten de zon door. De kinderen spoedde zich weer naar de Vlaamse kermis, terwijl de meerderjarigen zich vergaapte aan prachtig onderhouden oude tractoren. Door het onverwacht mooie weer stond Richard te zingen voor een lege tent. Maar ook buiten was het goed te horen.

Dorpsfeest 2011

Als we terugkijken naar het afgelopen dorpsfeest, durven we te zeggen dat het een geslaagd feest was. De zaterdag begonnen met activiteiten voor de kids, wat door het lekkere weer geen problemen gaf. De barbecue was uitstekend, met voor ieder wat wils: genoeg vlees, vis en uitgebreide saladebar. Dit alles klaar gemaakt door Jos en Bernard: bedankt! Het optreden van Tryone Cocktail was ook erg goed en heeft een aantal van ons doen dansen tot in de late uurtjes.

De zondag begonnen met de volleybal wedstrijden, ditmaal op echt zand, wat zeer goed bevallen is. Winnaars waren Louis, Jeroen, Luka, Nina en Koen: gefeliciteerd. De braderie met oa tentoonstelling van Gerry Keja, Nudos en de tekenvrienden uit Antwerpen waren een leuke aanvulling op de zondagmiddag.

De Lokatie dit jaar was Hof ter Nesse, wat goed is bevallen door zowel de organisatie als de bezoekers. Waar we volgende jaar wel voor zorgen is meer schaduwplekken buiten en kraampjes voor de braderie. Hebt u nog goede ideeën voor het komende jaar: mail of geef het even door aan ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als afsluiter wil ik de sponsoren en natuurlijk ook alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt bedanken voor hun vertrouwen en inzet voor het dorpsfeest: een feest voor alle Snisjèrs maar ook voor alle bezoekers van ons mooie dorp. Ik wil ook de Ossekoppen bedanken voor het op tijd laten hangen van onze dorpsvlag, een heel mooi gezicht.

Voor volgend jaar willen we dezelfde tijd aanhouden: laatste weekend van de basisschoolvakantie: 11 en 12 augustus 2012. Schrijf het in jullie agenda en zorg dat je erbij bent. (Dit kan nog wijzigen!!)

Fijne dagen en tot volgend jaar,

Namens het hele team achter 't Snisse Dorpsfeest

Bas Janssen voorzitter

Dorpsfeest 2012

Snisse dorpsfeest 2012 Wilde hete Westen

Heet, 37oc en geen zuchtje wind... wat was het warm, maar dat paste goed bij het thema Western.

Ik kijk terug op een geslaagd dorpsfeest, goede locatie, genoeg activiteiten en genoeg aanloop.

De zaterdag al vroeg begonnen met het opbouwen van de kramen voor de rommelmarkt, de markt lui stonden te trappellen om de kramen te gaan vullen. Samen met de springkussens, spelletjes en  de bar van het dorpshuis was er overdag genoeg te doen.

Tegen de avond begonnen de mensen voor de barbecue langzaam binnen te stromen. In totaal waren er tegen de 100 mensen die hebben genoten van wederom een heerlijke, goede barbecue waar er meer dan genoeg was voor iedereen. Onder begeleiding van de Lone stars hebben we toch een aantal danspassen geleerd, en hebben een aantal mensen toch hun zangtalent ten gehore gebracht ;).

De zondag een goed bezochte volleybal wedstrijd met wel 10 ploegen!! Onze Jeugd was goed vertegenwoordigd en ging er ook vandoor met de eerste prijs, volgend jaar moeten de oudjes toch wat meer gaan oefenen ;)

Na de wedstrijd en een  broodje knakworst werd er een ritje gemaakt op een heuse Rodeostier, en kon men nog even wat nadrinken en op de springkussens even uit blazen. Gezien het warme weer gingen de meeste mensen lekker naar het strand en zijn wij tegen het eind van de middag begonnen met het opruimen.

Aangezien het tijdens het dorpsfeest te heet was om cupcakes te versieren heeft Cake en Bake later  bij de Hemelsleutel alsnog een workshop gegeven, met natuurlijk een schitterend resultaat, beide bedankt.

Deze mensen wil ik even direct bedanken: Nena, Zara en Natascha mede bedenkers, bestuursleden, helpers en motivators; Jos en Bernard onze culinaire koks het was weer heerlijk; Gina en de Lone stars bedankt voor de dans; Peter, Jeanneke en andere vrijwilligers van het Dorpshuis Hof Ter Nesse: goede soepele service geleverd; Jeroen en Louis het was een mooie drukke volleybalwedstrijd; Monique onze extra paar handen die we vaak nodig hadden; Bob, David, Johan en Erwin onze zandploeg, nog bedankt voor het opruimen; onze Sponsors dank voor jullie steun en vertrouwen; en natuurlijk niet te vergeten jullie Snisjèrs: zonder jullie aanwezigheid geen feest! Dankjewel

Volgend jaar weer in de maand Augustus, exacte datum volgt, tot dan.

Bas Janssen voorzitter St. Snisse dorpsfeest

Kijk op www.facebook.com/st.Snissedorpsfeest voor het laatste nieuws en neem daar ook eens een kijkje bij onze sponsors.