Dit jaar kwam de Sint rechtstreeks van Groningen naar Ossenisse toe. Dat leverde problemen op, want hij was de weg kwijt. De Pieten waren gelukkig wel zo slim dat ze het Dorpshuis hadden gevonden. Het feest was alvast begonnen zonder Sinterklaas, met spelletjes.

Van sjoelen tot de bom uit “ik hou van Holland”. Er waren zelfs twee echte sjoelkampioenen. Maar waar was Sinterklaas nu toch? Gelukkig kreeg Piet SMSjes van Sinterklaas. Sinterklaas zat ergens te wachten tussen de paarden, hij dacht dat Amerigo hier ook was. Na enig speurwerk hadden de kinderen Sinterklaas gevonden. Tussen de paarden hebben de kinderen naar een mooi Sinterklaas verhaal geluisterd waarin verteld werd hoe de opvolger van Amerigo werd bepaald. Hierna met Sinterklaas terug naar het dorpshuis gewandeld. Met zijn allen nog wat gedanst en daarna kadootjes uitpakken…..

Al met al was het weer een geslaagde middag. Sinterklaas heeft beloofd dat hij volgend jaar weer terugkomt. Hopelijk kan hij dan weer net zoveel kinderen blij maken.