Feest en Activiteiten Comite (FAC)

Groepsfoto Koningsdag 2014

Het Feest- en Activiteiten Comité is ooit opgericht om op het dorp Ossenisse, het woord zegt het al, feesten en activiteiten te organiseren. In het verleden werden er gezamenlijke barbecues georganiseerd, maar ook werd er per bus naar een pretpark gegaan. Omdat al deze activiteiten voor de mensen zelf steeds bereikbaarder werden nam de animo hiervoor af en werd het aantal activiteiten minder.
Vaste activiteiten die door de jaren heen steeds terugkwamen waren het Sinterklaasfeest en Koninginnedag.
De activiteiten die de laatste jaren worden georganiseerd zijn divers, maar Koninginnedag en het feest van de Sint wordt steevast gevierd. Sinds 3 jaar wordt er ook, in het eerste weekend van de zomervakantie, een tentenkamp georganiseerd voor de kinderen van de basisschoolleeftijd.

 

Koningsdag 2014 werd op zaterdag 26 april gevierd. Omdat we met de kinderen van Ossenisse niet in het Dorpshuis terecht konden, moesten we naar een andere locatie uitwijken. Dit werd Camping Tuinenburg in Zaamslagveer. Om daar te komen, moest er eerst 10 km gefietst worden.

Dit jaar kwam de Sint rechtstreeks van Groningen naar Ossenisse toe. Dat leverde problemen op, want hij was de weg kwijt. De Pieten waren gelukkig wel zo slim dat ze het Dorpshuis hadden gevonden. Het feest was alvast begonnen zonder Sinterklaas, met spelletjes.

Voor vragen, opmerkingen en of informatie is het FAC is bereikbaar via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.