Zondag 7 november organiseert wandelgroep 'De Scheldestappers' een wandeling in de Margarethapolder.

De Margarethapolder is ingedijkt in 1742. De totale oppervlakte van de Margarethapolder is ongeveer 253 ha. De polder ligt ten oosten van Terneuzen aan de Westerschelde, grenzend aan de wijk Nieuw-Othene en direct achter de zeedijk. Omsloten door de Reuzenhoeksedijk, De Val, Paardendijk en de buurtschap de Griete. Een aantal namen die wel ergens naar verwijzen….. Ook de naam Margaretha de Mauregnault en Napoleon hebben met het gebied te maken. Onze gids, Clara Dekker, gaat ons deze middag de geschiedenis bijbrengen en ons door het gebied loodsen. In ruim een uur tijd zijn we heel wat info rijker…….

We vertrekken om 13.15 u met de auto vanaf Hof ter Nesse naar de startlokatie; Knapzakweg, Terneuzen. Daar zal de gids ons verwelkomen. We struinen door het gebied naar café de Griete voor een drankje. Na het strekken van de benen wandelen we weer terug richting auto.

Belangrijk om te weten; Kosten voor gids en vervoer zijn € 6,25 p.p (minimale deelname 4 pers). Consumpties zijn voor eigen rekening. Opgave deelname voor vrijdag 5 november per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag vermelden of men zo nodig wil rijden. Vind je de hele wandeling te lang……laat dit ook even weten, dan zetten we een auto bij de Griete. Denk ook aan wandelschoenen en kleding om jezelf warm en droog te houden.

We zien je graag tegemoet….

margarethapolder