'De Scheldestappers'

Sinds de zomer 2018 gaat de wandelgroep De Scheldestappers wekelijks op pad in en rondom Ossenisse. Elke maandag start een wandeling om 18:30 uur bij dorpshuis Hof ter Nesse. Ieder die wil mag aansluiten. Er worden vaak korte of lange afstanden gelopen en in verschillende tempo's, zodat iedereen mee kan doen. Met regelmaat worden er extra wandelingen georganiseerd. Alle informatie kun je inwinnen bij Ina den Hamer. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan alle wandelaars,

De lente is in aantocht en op onze wekelijkse wandeling met de Scheldestappers zien wij dat de natuur weer tot leven komt. Misschien is dit wel het moment voor jou om met ons mee te stappen. Dacht je er al langer over maar heb je net een extra duwtje nodig om aan te sluiten? Elke maandagavond vanaf 18.30 uur bij Hof ter Nesse halen we een frisse neus, tegelijk maken we onderweg een praatje met medewandelaars en voor je het weet heb je je rondje er opzitten. Met een consumptie in Hof ter Nesse (niet verplicht) keren we weer huiswaarts. Vier kilometer te ver? Geen probleem. Voor mensen die dit te ver vinden en/of het tempo te hoog is, is er een kortere afstand (bijvoorbeeld van Hof ter Nesse naar Zeedorp en terug). Tevens een mooie opstap naar meer in de toekomst.

Zo zijn we als wandelaars in de zomer van 2018 ook begonnen. Sommigen herinneren zich vast en zeker nog het programma “elke stap telt”. Onder professionele begeleiding van Hulst voor Elkaar bouwden we onze conditie op. Wat waren we na 10 weken trots op onze verdiende oorkonde!

Om even ons geheugen op te frissen vieren we dus dit jaar als Scheldestappers ons 1ste lustrum!

Wat zou het geweldig zijn om jou te verwelkomen om met ons mee te stappen ……..

Wil je meer weten, vraag gerust op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

oorkonde elkestaptelt

Zondag 7 november organiseert wandelgroep 'De Scheldestappers' een wandeling in de Margarethapolder.

De Margarethapolder is ingedijkt in 1742. De totale oppervlakte van de Margarethapolder is ongeveer 253 ha. De polder ligt ten oosten van Terneuzen aan de Westerschelde, grenzend aan de wijk Nieuw-Othene en direct achter de zeedijk. Omsloten door de Reuzenhoeksedijk, De Val, Paardendijk en de buurtschap de Griete. Een aantal namen die wel ergens naar verwijzen….. Ook de naam Margaretha de Mauregnault en Napoleon hebben met het gebied te maken. Onze gids, Clara Dekker, gaat ons deze middag de geschiedenis bijbrengen en ons door het gebied loodsen. In ruim een uur tijd zijn we heel wat info rijker…….

We vertrekken om 13.15 u met de auto vanaf Hof ter Nesse naar de startlokatie; Knapzakweg, Terneuzen. Daar zal de gids ons verwelkomen. We struinen door het gebied naar café de Griete voor een drankje. Na het strekken van de benen wandelen we weer terug richting auto.

Belangrijk om te weten; Kosten voor gids en vervoer zijn € 6,25 p.p (minimale deelname 4 pers). Consumpties zijn voor eigen rekening. Opgave deelname voor vrijdag 5 november per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag vermelden of men zo nodig wil rijden. Vind je de hele wandeling te lang……laat dit ook even weten, dan zetten we een auto bij de Griete. Denk ook aan wandelschoenen en kleding om jezelf warm en droog te houden.

We zien je graag tegemoet….

margarethapolder

Beste Scheldestappers, dorpsgenoten

Het is lang geleden, veel te lang geleden: dat we er op uit trokken voor een wandeling en konden genieten van alles wat op ons pad kwam. Gelukkig komen er betere vooruitzichten en met de geldende covid regels gaan we weer iets ondernemen.

Zaterdag 22 mei is de Zeeuwse wandelroute, die georganiseerd wordt door Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Met alle deelnemers samen wandelen we dan op 1 dag door heel Zeeland. (landschapsbeheerzeeland.nl/de-zeeuwse-wandelroute)
Onze werkgroep Groeiactiviteiten heeft voor deze dag op 3 routes ingeschreven. Heb je tijd en zin om hieraan mee te doen……wij zouden het geweldig vinden als je op 1 of meerdere trajecten met ons mee kunt wandelen.

trajectnr 30  van knooppunt  89 (Kuitaart naar 14, nr 34 (Vogelfort) 6.2km

trajectnr 31             “          53 (Walsoorden) naar 54, 87,88 naar 89 (Kuitaart) 5 km

trajectnr 32             “          70 (Paal) naar nr 53 (Walsoorden) 7 km

image003

We vertrekken vanaf het dorpshuis Hof ter Nesse in Ossenisse om 10:30 uur.  We zetten je af bij het startpunt en pikken je bij het eindpunt weer op.
Aanmelden kan tot 19 mei via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Graag het volgende aangeven;
*  ik ben wandelaar en wil het volgende traject lopen ……, je mag natuurlijk ook 2 of 3 trajecten lopen.
*  ik ben vervoerder en help deelnemers weg te brengen en ophalen van betreffende traject.

Wij kijken er in elk geval naar uit…….jij ook?

namens de werkgroep, 

Ina den Hamer

scheldeboulevard 2021

Wandelen over de Scheldeboulevard is een belevenis. Je wandelt namelijk langs de drukst bevaren rivier van Europa, de Westerschelde. Imposante zeeschepen, sleepboten, binnenvaartschepen en zeiljachten varen af en aan. Je geniet volop van het weidse uitzicht, het water, de zeevaart en de vaak prachtige wolkenluchten en zonsondergangen.

Deze middag is voor iedereen, mobiel of minder mobiel.  We gaan op zaterdag 14 augustus richting Terneuzen. We vertrekken om 13.15u. vanaf Hof ter Nesse. Parkeren de auto op dijk nabij Churchill hotel en wandelen we richting boulevard waar we de beelden route ‘Boulevard van Schoonheid en Troost’ gaan bekijken.  https://www.toonbeeld.nl/nieuws/boulevard-van-schoonheid-en-troost

We nemen ook een kijkje op de ‘scheepsspottersplek’ op de Westdam nabij de oude veerhaven. De scheepvaart is op deze plek een waar schouwspel.

Bij terugkeer genieten we op het terras bij ‘de Foodjutters’ van ons drankje.

Belangrijk om te weten; Kosten voor vervoer zijn € 1,50 p.p (minimale deelname 4 pers). Consumpties zijn voor eigen rekening. Opgave deelname voor donderdag 12 augustus per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Graag vermelden of men zo nodig wil rijden. Moeilijk ter been, een arm als steuntje, rolstoel…..laat het ons weten, dan kunnen we vast en zeker iets regelen.

wandel3daagseIn de week van het trim-wandelloop evenement D’Ossekoppenloop kan er drie dagen achtereen gewandeld worden met de wandel 3-daagse. Er zijn steeds verschillende routes uitgezet door ons mooie landschap rond Ossenisse, elk van 5 of 8 km. De eerste vertrekt op woensdag 11 september stipt om 18:30 uur bij Hof ter Nesse. Donderdag en vrijdag zijn de 2e en 3e wandeling, waarna u zaterdag perfect in vorm zult zijn om de wandel of trimloop te lopen van D’Ossekoppenloop. Van te voren aanmelden hoeft niet en na afloop kunt u iets drinken aan de bar in Hof ter Nesse. Iedereen is welkom, jong en oud.

Bij de start krijgt u een routekaart uitgereikt. Na afloop ontvangt u een stempel als bewijs van deelname.
Meedoen is geheel op eigen risico.

TIP, neem evt voor de veiligheid een reflecterend hesje mee.

Op maandagmorgen 30 augustus starten we om 10.00 uur in Hof ter Nesse. Het 1ste deel van de Nordic Walking les is theorie. Vervolgens gaan we naar buiten om dit te oefenen. De 2e les op 6 september gaan we volop buiten aan de slag.

Deze 2 lesuren staan onder begeleiding van een sportcoach van Hulst voor Elkaar. Kosten per les; 5 euro. Wandelstokken zijn aanwezig. Altijd al eens willen proberen hoe dit voelt……en hoe je het toe moet passen…….Geef je dan op bij:

Marc de Haas Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nordicwalking 21

Heb je zin in een stevige wandeling? Dan is dit iets om te noteren.
Zaterdag 1 juni kun je lekker doorstappen in de Grote Putting bij Hengstdijk.

We vertrekken om 13.15 u met de auto vanaf Hof ter Nesse (Ossenisse) naar de startlocatie; de parking bij camping ‘De Vogel’. Vandaar starten we de route via Hengstdijk richting natuurgebied de Putting. Bij terugkomst op de camping hebben we dan ongeveer 7,5 km op de teller staan. De wandelaars die liever rond de 5 km willen lopen kunnen starten bij het begin van het natuurgebied (Karnemelksestraat).
Uiteraard is iedereen welkom die graag wandelt.
Ter afsluiting nuttigen we nog een consumptie in het restaurant van de camping.

Belangrijk om te weten; Kosten voor vervoer zijn € 3,50 p.p (minimale deelname 4 pers). Consumpties zijn voor eigen rekening. Opgave deelname voor vrijdag 31 mei per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag vermelden de 5 of 7,5 km afstand en of men zo nodig wil rijden.

Het gebied ligt in de Groote Hengstdijkpolder, een oudlandpolder die reeds vóór 1200 bestond en bedijkt is door de monniken van de Abdij Onze-Lieve-Vrouw Ten Duinen, welke in Kloosterzande het Hof te Zande hadden gesticht. Dit unieke gebied is in alle seizoenen een thuisbasis voor vele soorten vogels.

Beste wandelaar,
We hebben een leuke middag in het vooruitzicht……….
Zaterdag 6 april wandelen we rondom de Canisvlietsche kreek.

Canisvliet is een gebied met een rijke historie. Canisvliet ligt in de buurt van Westdorpe, bijna tegen de Belgische grens. Het is een oud getijden landschap dat is ontstaan uit slikken en schorren. Dit polderlandschap overstroomde vroeger regelmatig. Na het graven van diverse watergangen en de aanleg van dijken, zijn er kleine vochtige gebiedjes achtergebleven, als de Canisvliet.

We vertrekken om 13.15 u met de auto vanaf Hof ter Nesse naar de startlokatie; de parking aan de Vissersverkorting. Daar zal de gids Clara Dekker bij ons aanschuiven. Ondertussen wel bekend bij ons en lid van het gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen. We sluiten deze middag af met een consumptie in restaurant ‘de Baeckermat’.

Belangrijk om te weten; Kosten voor gids en vervoer zijn € 10,00 p.p (minimale deelname 4 pers). Consumpties zijn voor eigen rekening. Opgave deelname voor vrijdag 5 april per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Graag vermelden of men zo nodig wil rijden.

 

Lekker wandelen in putje winter…..ga je mee?

Beste Scheldestappers,

VV Terhole organiseert de inmiddels welbekende Winterloop.

Zondag 27 januari wandeling rondom Terhole
Men kan 5 of 10 km. wandelen door de polders en over de dijken.
Startlokatie; Molenhoek 2, 4583 TA Terhole.

De 10km wandelaars starten om 10.00 uur, alle andere deelnemers starten om 10.30 uur.
Kosten: € 4,-. Dit is voor het goede doel.
Na afloop is er voor iedere deelnemer soep en een gratis verloting!

Zin om mee te gaan? Meld je aan vóór 26 januari per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Graag vermelden of men evt. wil rijden.
De vervoerskosten delen we uiteraard met z’n allen (€6,50 per auto).
Vertrek om 9:30u vanaf dorpshuis “Hof ter Nesse” in Ossenisse.

 

De beweegcoaches van Hulst voor Elkaar staan al te popelen om ons als inwoners van Ossenisse-Zeedorp en omgeving weer in beweging te krijgen. Dit gaat gebeuren op het pleintje bij dorpshuis Hof ter Nesse. Lekker buiten samen bewegen, goed voor je lijf en geest. Samen maakt zoveel leuker. De planning is om begin van de zomervakantie te starten op de woensdagmorgen om 10.00 uur.

De juiste datum volgt nog dus kijk regelmatig op de site of facebook.

De Nordic Walking lessen gaan we ook weer oppakken na de zomervakantie, dus begin september. Vorig jaar moesten we die vanwege corona annuleren. Deze lessen bestaan uit 2 x één uur waarin kennis gemaakt wordt met het gebruik van de zgn poles oftewel wandelstokken. In de 1ste les zit ook een deel theorie. Heb je interesse hoe je deze manier van wandelen kunt toe passen …….volg dan de website en facebook ‘Ossenisse-Zeedorp’.

 

beweegles snis

hulstvoorelkaar