Afscheid Dorian Marthese en welkom voor Fleur de Ridder bij Bodyfit Hof ter Nesse.

Al zo’n 30 jaar is het op dinsdagavond Bodyfit (aerobic) -avond in het dorpshuis Hof ter Nesse. Dit jaar was het laatste seizoen onder enthousiaste leiding van Dorian.  Gemiddeld zo’n 15 dames togen hier wekelijks naar toe om zichzelf fit te houden. Dit zullen we ook in de toekomst hard nodig hebben, is ons idee. Lang mobiel blijven en zorgen dat je spieren sterk blijven. We doen op z’n minst 1x per week ons best en daarbij hebben we de mogelijkheid om thuis de oefeningen, of een deel ervan, nog eens uit te voeren.

Om 19.15u starten we en stappen op pittige muziek een bepaald looppatroon, bijvoorbeeld 2 passen naar links en 2x naar rechts, tegelijk gaan de armen mee, linker hoog, rechter zijwaarts en weer omgekeerd. Goeie training voor de coördinatie ondanks dat we weleens in de knoop zitten. Dit is een klein onderdeel van de warming-up van de les. Naarmate we goed in ons ritme zitten maken we verschillende loopfiguren achter elkaar. Ieder kreeg ook altijd de ruimte om dit naar eigen vermogen vol te kunnen houden.

Dorian vond het na bijna 30 jaar tijd worden om uit te zien naar ander werk en op 28 mei was het dan zover, de laatste les. Wat we elke les meekregen in het laatste kwartier waren de ‘core’ oefeningen. Een bekende uitspraak van haar was dan ook; “planken dames, goed voor alles en elke dag als het even kan.” We zullen haar enthousiasme missen. Als mooi aandenken kreeg zij van ons dan ook een mooie goed gevulde ‘plank’ met veel lekkers. Het ga je goed Dorian!

Na de vakantietijd starten we op 3 september met Fleur de Ridder, een jonge enthousiaste instructeur. Zij heeft dit voorjaar haar CIOS opleiding afgerond met een supermooi afstudeerproject namelijk de ‘QR-fitronde’, waar in Terneuzen al goed gebruik van gemaakt wordt. Fleur is verder werkzaam bij de sportschool Level-Up in Axel en als sportcoach bij Hulst voor Elkaar. De weinige vrije uurtjes worden ingevuld door haar grootste hobby wedstrijdzwemmen in open water. Wij zijn blij met Fleur en kijken uit naar 3 september als het nieuwe seizoen van start gaat.

Bodyfit Dorian Fleur 2024