De Dorpskeuken
Omdat samen eten gezellig is, is 'de Dorpskeuken' in Ossenisse opgericht.
Maandelijks wordt er op de 1e donderdag een maaltijd gekookt, geserveerd en genoten in café-restaurant 't Schallemaaj.
Deze avond is bedoeld voor en door bewoners van Ossenisse en omstreken van jong tot oud.
De organisatie is in handen van Liesbeth de Bruijn, Ann Lommelen, See van Dijck en Bernita de Bakker - van Leeuwen.
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Details
Donderdag 4 november jl. heeft Joke Stolk uit Zeedorp een heerlijke herfstsoep voor de 45
gasten van de Dorpskeuken klaargemaakt. Er was die avond vraag naar het recept. Joke
heeft het zoals beloofd voor ons opgeschreven, dus: koken maar.
Witlof roomsoep voor 4 tot 6 pers
Ingrediënten:
- 3 stronkjes witlof, in kleine stukjes gesneden
- 100 gr kipfilet, in kleine stukjes gesneden
- Bouillonblokjes, 1 of 2
- Bloem voor de binding (ongeveer 2 lepels)
- Melk/water (ongeveer anderhalve liter)
- Knoflook, 1 teentje Peper
- Nootmuskaat , ‘n beetje
- Boter, flinke kluit (of margarine)
- Room, eventueel
Boter smelten in pan, kipfilet erbij doen met de geplette knoflook. Bloem bijvoegen en een
roux maken met scheutjes melk, zodat er een smeuïg geheel ontstaat. Dan verder roerend
de melk er bij gieten zodat het vloeibaar wordt. Je kunt dit ook half om half doen; water en
melk. Blijven roeren tot alle vocht is toegevoegd, dan de witlof erbij doen en roeren tot het
kookt. Bouillonblokjes erbij en peper en nootmuskaat, zorg ervoor dat het niet aan de
bodem vastpakt, dus blijven roeren. 5 min zachtjes laten door pruttelen, vuur uitzetten,
deksel erop laten. Het lekkerst is dat je de soep 1 dag van tevoren maakt, de smaken
worden dan intenser. Als je de soep opwarmt kan je nog een pakje of scheut slagroom
toevoegen, hiervan wordt het romig (maar dan niet meer laten koken), wederom goed
roeren zodat het niet aanzet. Het lijkt misschien ingewikkeld maar je maakt dit in een
kwartier.
Smakelijk eten,
Groet, Joke Stolk, Zeedorp
- Details
- Details
De flyer ontvangt u deze week in uw brievenbus, reserveren kan vanaf vrijdag 24 september.
De Dorpskeuken volgt de geldende coronaregels van de horeca, dit betekent dat een coronatoegangsbewijs vereist is.
- Details
In januari is er geen Dorpskeuken, maar niet getreurd, de koks van de Dorpskeuken voorzien zoals bij de vorige editie de hapjes bij de Nieuwjaarsborrel op zaterdag 11 januari 2020 om 15u in Hof ter Nesse. In februari gaat de Dorpskeuken weer verder. Meer info volgt later.
- Details
Wat een 'zoete' bewoners heeft Ossenisse toch... 40 van hen krijgen lekkers van de dorpskeuken op 5 december.
Hiermee is deze editie volzet is op minder dan 1 dag.
De keukenpieten gaan binnenkort aan de slag.
- Details
Dorpskeuken Ossenisse-Zeedorp
Samen eten is gewoon gezellig.
donderdag 7 november 2019 - 17u30
HERFST op het bord
Menu:
Heldere bospaddenstoelensoep
Coq au vin met aardappelpuree &
herfstgroentjes uit de oven
Appeltaart
Voor wie, tijdstip, waar, vervoer nodig?
Voor jong en oud, uit Ossenisse/Zeedorp en omstreken. Ontvangst vanaf 17u30,we starten met de maaltijd rond 18u in ’t Schallemaaj, Kipstraat 6, Ossenisse. Prijs is €10/p.p. en €7,50 voor kinderen tot 12 jaar. Vervoer nodig? Bel Nicol de Waal op nr. 06-112.60.447.
Aanmelden
Aanmelden kan vanaf vrijdag 25 oktober tot maandag 4 november bij Liesbeth de Bruijn op nr. 06-200.444.47 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Deel dit a.u.b. zoveel mogelijk met buren en bekenden die geen facebook of computer hebben.
Vegetarisch of dieet? Meld het ons. ‘Dorpskeuken’ kent geen winstbejag en wordt gerund door vrijwilligers. Met dank aan ’t Schallemaaj.
Pagina 2 van 4