De Dorpskeuken
Omdat samen eten gezellig is, is 'de Dorpskeuken' in Ossenisse opgericht.
Maandelijks wordt er op de 1e donderdag een maaltijd gekookt, geserveerd en genoten in café-restaurant 't Schallemaaj.
Deze avond is bedoeld voor en door bewoners van Ossenisse en omstreken van jong tot oud.
De organisatie is in handen van Liesbeth de Bruijn, Ann Lommelen, See van Dijck en Bernita de Bakker - van Leeuwen.
Informatie:
- Gegevens
- Gegevens
Laatste maaltijd van seizoen 22-23, dus; we pakken uit!
Sven en Lenno gaan vuurtje stoken en zorgen voor een heerlijke maaltijd van de buitengrill. Met vlees, vis, groenten, aardappelen in de schil enz. Natuurlijk hierbij warme en koude sauzen, salades, kruidenboter etc. (U hoeft zelf niet naar buiten). We sluiten af met koffie/thee met een lekkere surprise en praten nog wat na.
Voor wie, tijdstip, waar, vervoer nodig?
Voor jong en oud, uit Ossenisse/Zeedorp e.o. Ontvangst vanaf 17.30 u, we starten met de maaltijd om 18.00 uur in ’t Schallemaaj Kipstraat 6 Ossenisse.
Prijs is € 12,50 p.p. voor kinderen tot 12 jaar € 8.-. Vervoer nodig? Bel Nicol de Waal op 0611260447
Lekker mee eten, aanmelden
Aanmelden kan vanaf vrijdag 24 maart tot maandag 3 april bij Liesbeth de Bruijn via mail
Natuurlijk rekenen we weer op uw inzet bij serveren en afwassen, de Dorpskeuken is immers van ons allemaal.
Dieet of vegetarisch? Meld het ons bij aanmelding. De Dorpskeuken Ossenisse-Zeedorp kent geen winstbejag en wordt gerund door vrijwilligers. Met dank aan Lenno en See van ‘t Schallemaaj.
- Gegevens
Nog wat winter en alvast een beetje voorjaar op ons bord. Dat kun je verwachten op donderdag 2 maart bij De Dorpskeuken van Ossenisse.
Het menu luidt: heerlijke groentesoep (van welke groenten blijft nog even een verrassing),
Friet met stoverij en een lekker slaatje,
Warme gevulde appel met een bolletje ijs.
Van harte welkom. Inschrijven kan van 17 t/m 27 februari via 06-20044447 of
- Gegevens
Alle kou en nattigheid doet verlangen naar de warmte van Griekenland. Bij De Dorpskeuken kun je dat een beetje proeven op 2 februari tijdens een 'Grieks feestje. Van harte welkom. Inschrijven kan van 20 t/m 30 januari via 06-20044447 of
- Gegevens
- Gegevens
Op donderdag 3 november staan er mossels op het menu bij De Dorpskeuken in 't Schallemaaj.
Gezien de kiloprijs van mossels zal het geen verrassing zijn dat we niet kunnen toekomen met de normale menu-prijs.
Gelukkig is er subsidie vanuit de gemeente Hulst, die het belangrijk vindt dat er in de kleine kernen sociale evenementen zijn.
Ook zijn er dorpsgenoten die uien en groenten sponsoren. Waarvoor dank.
Dus: lekker samen eten voor de normale prijs van € 12,50.
Aanmelden kan vanaf vrijdag 21-10 tot 1-11, bijzonderheden vind je op de flyer.
- Gegevens
Donderdag 6 oktober koken de koks het nieuwe seizoen binnen bij De Dorpskeuken. Gezellig samen eten in Ossenisse, dat is toch uniek in een dorp. Geef je snel op vóór maandag 3 oktober. Kijk op de flyer voor meer informatie. Eet smakelijk.
- Gegevens
- Gegevens
Donderdag 4 november jl. heeft Joke Stolk uit Zeedorp een heerlijke herfstsoep voor de 45
gasten van de Dorpskeuken klaargemaakt. Er was die avond vraag naar het recept. Joke
heeft het zoals beloofd voor ons opgeschreven, dus: koken maar.
Witlof roomsoep voor 4 tot 6 pers
Ingrediënten:
- 3 stronkjes witlof, in kleine stukjes gesneden
- 100 gr kipfilet, in kleine stukjes gesneden
- Bouillonblokjes, 1 of 2
- Bloem voor de binding (ongeveer 2 lepels)
- Melk/water (ongeveer anderhalve liter)
- Knoflook, 1 teentje Peper
- Nootmuskaat , ‘n beetje
- Boter, flinke kluit (of margarine)
- Room, eventueel
Boter smelten in pan, kipfilet erbij doen met de geplette knoflook. Bloem bijvoegen en een
roux maken met scheutjes melk, zodat er een smeuïg geheel ontstaat. Dan verder roerend
de melk er bij gieten zodat het vloeibaar wordt. Je kunt dit ook half om half doen; water en
melk. Blijven roeren tot alle vocht is toegevoegd, dan de witlof erbij doen en roeren tot het
kookt. Bouillonblokjes erbij en peper en nootmuskaat, zorg ervoor dat het niet aan de
bodem vastpakt, dus blijven roeren. 5 min zachtjes laten door pruttelen, vuur uitzetten,
deksel erop laten. Het lekkerst is dat je de soep 1 dag van tevoren maakt, de smaken
worden dan intenser. Als je de soep opwarmt kan je nog een pakje of scheut slagroom
toevoegen, hiervan wordt het romig (maar dan niet meer laten koken), wederom goed
roeren zodat het niet aanzet. Het lijkt misschien ingewikkeld maar je maakt dit in een
kwartier.
Smakelijk eten,
Groet, Joke Stolk, Zeedorp
- Herfst op je bord
- Lekker eten bij De Dorpskeuken
- Eet je mee met de Dorpskeuken op 5 maart
- Samen eten op 6 februari met de Dorpskeuken
- Geen Dorpskeuken in januari
- 5 december is volgeboekt
- Donderdag 5 december
- De Dorpskeuken in BN-de-stem
- Samen eten op 7 november
- Nieuw seizoen van de Dorpskeuken
- De Dorpskeuken gaat weer van start
- laatste maaltijd op 4 april om 18:30 uur = VOL
- Samen eten op 7 maart
- Donderdag 7 februari
- Dorpskeuken maaltijd op 3 januari 2019
- De maaltijd van 6 december is reeds vol
- Samen eten op donderdag 1 november 2018
- De Dorpskeuken gaat van start
- Kom jij eten?
- Vrijwilligers nodig!