Al vijf seizoenen lang is er maandelijks (van oktober tot en met april) een gezellige dorpsmaaltijd in ’t Schallemaaj. Bewoners uit Ossenisse en Zeedorp die graag koken zorgen hiervoor, samen met vele anderen die doen wat nodig is om een lekkere maaltijd voor dorpsgenoten te serveren.

Vanaf oktober ’23 krijgt De Dorpskeuken een vervolg in Hof ter Nesse. De Dorpskeuken verhuist dan naar de vrijdagavond.

See en Lenno willen graag wat minderen met werken en passen de agenda van ‘t Schallemaaj aan hun eigen wensen en behoeften aan. De aanwezigheid van De Dorpskeuken past niet in die plannen.

Maar aangezien De Dorpskeuken populair is bij de bevolking van ons dorp en de vrijwilligers graag verder willen, hebben we gemeend te onderzoeken of het mogelijk is te koken én samen te eten in Hof ter Nesse. En dat kan, vertelde het bestuur. We zijn van harte welkom. Mooi dus. Het zal even wennen zijn en natuurlijk gaan we vóór oktober al eens proefdraaien, maar we gaan ervoor.

Ook voor u als gast bij De Dorpskeuken zal het even wennen zijn. Er is een groot verschil qua sfeer, inrichting en beleving tussen ’t Schallemaaj en Hof ter Nesse. Wat echter hetzelfde blijft is het lekkere eten en de inzet van alle mensen die meewerken aan De Dorpskeuken. De sfeer, inrichting en beleving volgen dan vanzelf. Hopelijk u ook.

Dank aan See en Lenno voor hun inzet en gastvrije ontvangst in ’t Schallemaaj tijdens de maandelijkse maaltijden gedurende de afgelopen vijf jaar.

Groet aan u allen van de vrijwilligers van De Dorpskeuken

Banner website PNG