Over 2 weken is het zover, 15 juli.
Nota Buene heeft het festival om 15 uur geopend, Koor de Hoge Noo(d)t heeft gezongen, The Honkers lopen rond en straks speelt Salty Chocolate.
Die laatste gaan we nu even uitlichten:
Zet 4 gelauwerde en gelouterde muzikanten uit diverse richtingen bij elkaar en je krijgt een pittige smaakvolle mix van Bossa Nova, Jazzy songs,en luchtiige pop waarbij het speelplezier en sfeer voorop staan.
En als je dan aan het begin van elke repetitie getrakteerd wordt op een stukje chocolade met zeezout dan móét het bandje wel Salty Chocolat gaan heten. Zo werd besloten tussen Patrick Sponselee (drums), Sonja, Broekaart (zang), Tim van Beest (gitaar) en Peter Bout (bas).
De muziek keuze werd met die naam ook aardig omschreven; lekker zoet, troostend maar met tintelende pit en kraak. Artiesten als Madeleine Peyroux, John Mayer, Gare du Nord, Simply Red, Kris Berry, Sade, Melody Gardot zijn muzikale bronnen waaruit geput wordt. Er was al eerder samenwerking geweest tussen Sonja en Patrick in 2 bands. Tim heeft kilometers gemaakt met VONK, Peter heeft net de laatste fles ontkurkt met Champagne Charlie. Alle 4 hadden zin om eens lekker uit te pakken en niet te ingewikkeld te doen, Het nieuwste snoepje was voor het eerst te proeven op De Molenstraatfeesten en nu al op Concert@Zêêdurp.
Dat wordt smullen.
salty chocolat