Werkgroep Dorpshart

De werkgroep Dorpshart is een organisatie overstijgende groep die is opgericht om het terrein rondom het dorpshuis van Ossenisse een nieuw gezicht te geven. De groep wordt geleid door mensen uit de besturen van Hof ter Nesse en de Dorpsraad.

Met verschillende samenstellingen in leden (en een kleine vaste kern) probeert de groep het proces steeds weer een stadium verder te krijgen met behulp van de deskundigheid van de diverse dorpsgenoten en externe partners.

Na de realisatie van een mooi park, een parkeerplaats, een prachtig plein en nog meer, zijn er nog diverse ideeën die in de toekomst kunnen worden uitgewerkt.
De werkgroep coördineert ook 'Groene Vingers', een groep vrijwilligers die om de woensdag het park onkruidvrij houdt.

Naast het Dorpshart, is er ook zorg voor de zogenoemde 'Dorps-ver-gezichten'. Dat zijn de prachtige uitkijkpunten op en langs onze geliefde dijken. Deze worden onderhouden door vrijwilligers.

Zaterdag 12 november gaan we ons mooie park rond dorpshuis Hof ter Nesse winterklaar maken.

We kunnen wel een paar extra handen gebruiken om die klus te klaren. Kom jij een poosje helpen? Vanaf 10 uur verzamelen. We maken molgoten schoon, verwijderen onkruid uit de borders, snoeien de lavendel bij en zorgen er samen voor dat het er weer netjes bij ligt. Voor een bakje koffie met lekkers wordt gezorgd op het buitenterras.

Er is wat gereedschap, maar wat extra spullen is altijd handig.

tot dan!

klusochtend groenevingers fb 11 2022 small

 

Hier zijn de nieuwe data voor de onderhoudsgroep 'Groene Vingers'. Tweewekelijks houden we met een groepje vrijwilligers met plezier het Dorpshart bij. Op woensdagavond van 19 tot 20.00 uur zijn we ontspannen bezig waarna we gezellig een bakje koffie drinken. Altijd welkom om aan te sluiten.

Dit jaar sluiten we de woensdagen af met een klusdag op zaterdag 12 november om het park een winterbeurt te geven. Daar gaan jullie t.z.t. meer van horen.

 groenevingers najaar 2022

Het onkruid stond bijna kniehoog. De laatste jaren is de onderhoudsgroep 'Groene Vingers' steeds opnieuw bezig geweest met het wieden van onkruid, in afwachting van een nieuwe laag boomschors. Boomschors is goed valdempend en wordt door gemeente in veel speeltuinen toepast. Het oppervlak van onze speeltuin is zodanig groot dat de gestortte boomschors niet toereikend was om voldoende onkruid weg te houden. Sterker nog, het was een perfecte humuslaag waar onkruid welig tierde. Na een brandbrief aan de gemeente reageerden zij met een direct bezoek en overleg over hoe onze speeltuin weer valdempend en onderhoudsarm te krijgen is. Binnen enkele weken is al gestart met het verwijderen van het onkruid en zijn rond de speeltoestellen eilandjes van boomschors aangelegd. Daaromheen is speelgazon gezaaid. Gelukkig hebben we juist regen gehad en hopen we dat het gras snel gaat kiemen. Op dit moment is de bodem helemaal mul en zak je weg in de ingezaaide grond en ook in de schors. Daarom verzoeken we om even een paar weken niet in de speeltuin te spelen. Hopelijk krijgt de bodem de kans om een mooie grasmat te vormen en kan er daarna naar hartelust gespeeld worden.

IMG 0077

Al die handen maakten licht werk. Er is fantastisch gewerkt tijdens de Klusdag! Hartelijk dank aan alle vrijwilligers. Alle grote klussen zijn af 😁.
Het mooie weer hielp zeker ook mee.

leibomen snoeien 22

Woensdagavond 6 april starten we met de tweewekelijkse ‘Groene Vingers’ en gaan we het inkruid te lijf.

Hieronder de nieuwe data voor het komende seizoen.

groenevingers start 2022