Werkgroep Dorpshart

De werkgroep Dorpshart is een organisatie overstijgende groep die is opgericht om het terrein rondom het dorpshuis van Ossenisse een nieuw gezicht te geven. De groep wordt geleid door mensen uit de besturen van Hof ter Nesse en de Dorpsraad.

Met verschillende samenstellingen in leden (en een kleine vaste kern) probeert de groep het proces steeds weer een stadium verder te krijgen met behulp van de deskundigheid van de diverse dorpsgenoten en externe partners.

Na de realisatie van een mooi park, een parkeerplaats, een prachtig plein en nog meer, zijn er nog diverse ideeën die in de toekomst kunnen worden uitgewerkt.
De werkgroep coördineert ook 'Groene Vingers', een groep vrijwilligers die om de woensdag het park onkruidvrij houdt.

Naast het Dorpshart, is er ook zorg voor de zogenoemde 'Dorps-ver-gezichten'. Dat zijn de prachtige uitkijkpunten op en langs onze geliefde dijken. Deze worden onderhouden door vrijwilligers.

Wat fijn dat we met zoveel vrijwilligers het Dorpshart een flinke voorjaarsbeurt hebben kunnen geven. En wat een prachtige picknicktafels staan er! Petje af voor iedereen die daar een aandeel in had. Hier is het nieuwe rooster voor het onderhoud van het Dorpshart. Zet ze vast in je agenda.
Je bent altijd welkom om een uurtje aan te sluiten vanaf 19 uur. Nadien praten we nog even gezellig na onder het genot van een bakje koffie.

groenevingers voorjaar 23

Ossenisse doet ook mee met NL Doet. Vrijwel elk jaar steken vrijwilligers de handen uit de mouwen rondom  het dorpshuis Hof ter Nesse. Samen pakken we klussen aan zodat ons Dorpshart er weer spik en span bijligt.

We starten dit jaar zaterdag 11 maart om 10.00 uur en gaan na de lunch nog even door indien nodig.

Misschien heb je het al ondervonden, de picknick bankjes ooit gemaakt door een oud bewoner, zijn erg slecht. Er is dankzij het Oranjefonds budget beschikbaar om te voorzien in hout. Vind jij het leuk om met een paar mensen een bankje in elkaar te zetten? Alle voorbereiding is al gedaan, dus dat moet vast lukken.
Daarnaast is er weer heel veel te snoeien en knippen, te rooien en te planten.
Natuurlijk wordt er weer gezorgd voor koffie of thee en voor de harde werkers is de lunch altijd een heel gezellig moment. Kom zeker even langs en doe wat je kunt.
Het is fijn als je je even opgeeft, dan weten wij hoeveel  handen en hoeveel monden er zijn.
Dat kan door te bellen naar Arga 0640518393 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wist je dat wij bij het Oranjefonds subsidie ontvangen voor dit project? Het is leuk als je je ook nog even wilt inschrijven op hun website. Dan zien zij dat dit evenement breed gedragen wordt in Ossenisse.
https://www.nldoet.nl/activiteit/bankjes-dorpsplein-ossenisse#block-projectsubscribe
Alvast hartelijk dank.

nldoet 2023small

namens werkgroep Dorpshart.

Zaterdag 12 november gaan we ons mooie park rond dorpshuis Hof ter Nesse winterklaar maken.

We kunnen wel een paar extra handen gebruiken om die klus te klaren. Kom jij een poosje helpen? Vanaf 10 uur verzamelen. We maken molgoten schoon, verwijderen onkruid uit de borders, snoeien de lavendel bij en zorgen er samen voor dat het er weer netjes bij ligt. Voor een bakje koffie met lekkers wordt gezorgd op het buitenterras.

Er is wat gereedschap, maar wat extra spullen is altijd handig.

tot dan!

klusochtend groenevingers fb 11 2022 small

 

Hier zijn de nieuwe data voor de onderhoudsgroep 'Groene Vingers'. Tweewekelijks houden we met een groepje vrijwilligers met plezier het Dorpshart bij. Op woensdagavond van 19 tot 20.00 uur zijn we ontspannen bezig waarna we gezellig een bakje koffie drinken. Altijd welkom om aan te sluiten.

Dit jaar sluiten we de woensdagen af met een klusdag op zaterdag 12 november om het park een winterbeurt te geven. Daar gaan jullie t.z.t. meer van horen.

 groenevingers najaar 2022