Dorpshuis

Het dorpshuis Hof Ter Nesse is een centraal ontmoetingspunt in het dorp Ossenisse. Het dorpshuis heeft als doel ruimte te bieden aan organisaties en activiteiten die de sociale leefbaarheid van Ossenisse en Zeedorp vergroten.
Het omringende park met speeltuin zijn vrij toegankelijk en te betreden op eigen risico.

P1050629 small

Het prachtige dorpshuis Hof ter Nesse is oorspronkelijk het parochiehuis van de katholieke kerk geweest. Menigeen heeft hier mooie herinneringen liggen. Nadat de katholieke kerk samengevoegd werd met die van Kloosterzande is het parochiehuis geschonken aan de gemeenschap van het dorp.Hierdoor kan de gemeenschap van Ossenisse elkaar blijven ontmoeten, zij het in een moderner jasje. In de loop van de tijd vonden vele verenigingen, clubs en allerhande activiteiten een plekje in het dorpshuis.

In de loop van de tijd zijn het dak vernieuwd, zonnepanelen geplaatst en een nieuwe CV-ketel geïnstalleerd. Het terrein rondom het dorpshuis is met hulp van vele vrijwilligers omgetoverd tot een park met paden en een centraal pleintje. Deze bijzondere samenwerking met bewoners, gemeente en instanties resulteerde in het winnen van de Zeeuwse prijs van Kern met Pit.
De binnenkant van het dorpshuis is vernieuwd met een mooie en praktische plavuizenvloer. Met behulp van bijdragen uit fondsen kon het oude meubilair worden vernieuwd. En in 2022 is een prachtige keuken geinstalleerd die mogelijkheden biedt voor activiteiten in de dorpsgemeenschap. Zo worden jaar na jaar vernieuwingen uitgevoerd om dit prachtige dorpshuis ten goede te laten komen aan de gemeenschap.

Contact

Kipstraat 12, 4589 KR Ossenisse

tel. 0114-682734

Beheerder: Peter Rottier

tel. 0114-682869

e-mail: jeannpeter@zeelandnet.nl

 

In het dorpshuis Hof ter Nesse zijn zowel de benedenzaal als de bovenzaal te huur. Deze worden regelmatig verhuurd aan bedrijven, particulieren, verenigingen of stichtingen.

Denk bijvoorbeeld aan:
-    vergaderingen
-    informatie- en voorlichtingsbijeenkomsten
-    trainingen en cursussen
-    activiteiten en workshops

Neem vrijblijvend contact op indien u graag een ruimte wilt huren of een activiteit wilt organiseren. De beheerder de heer P. Rottier denkt graag met u mee en licht de mogelijkheden toe. U kunt contact met hem opnemen via 0114 68 28 69.

Stichting Gemeenschapshuis Hof ter Nesse bestaat uit:

Voorzitter: Gerard Mangnus
Penningmeester: Riet van Heese-Rottier
Secretaris: Els Brouwers
Leden: Peter Rottier en Nicol de Waal

Secretariaat:
Hooglandsedijk 10, 4589 RW Ossenisse.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Subcategorieën