De Snisser Courant

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar en wordt verspreid in en rondom Ossenisse en Zeedorp, met als doel een bijdrage te leveren aan de onderlinge betrokkenheid van de bewoners. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Op 3 oktober is De Dorpskeuken aan zijn tweede jaargang begonnen.

Vanaf oktober tot april kunnen we weer gezamenlijk eten, elke eerste donderdag van de maand. Het seizoen is geopend met friet en mossels. Alle plaatsen, ruim 40, waren weer in een mum van tijd gereserveerd. De eerstvolgende keren zijn 7 november en 5 december. Of de Sint, net als vorig jaar pakjes brengt, is nog een verrassing. Wat er op het menu staat en hoe je kan reserveren lees je op facebook of op de flyer.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Zomerfeest 2.0

We schrijven jaren ’70, hartje Snis op ‘t Veld. Wie herinnert zich deze nog:
Ieder jaar, een weekend in juli, is het in Hof ter Nesse (toen nog gewoon ‘parochiehuis’ genoemd) en de directe omgeving ‘the place to be’.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Zondag 8 december 14 uur

Sinds de sluiting van de Sint Willibrorduskerk wordt tijdens de kerstperiode een kerstmiddag georganiseerd in Hof ter Nesse.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Raadsel huisnummer
In de vorige editie vroegen Any en Wil Peeters zich af waarom hun huis - het 2e huis in de Weverstraat - nummer 5 heeft. Anouk Kerkhoff (vorige bewoonster van nummer 7) liet ons het volgende weten.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Gjeen noagel om aon z'n gat te kraowen
(even hardop lezen)
Geen geld hebben

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

De Dorpskamer

Er is inmiddels voor elk wat wils op ons dorp. Zeker nu De Dorpskamer aan de lijst van activiteiten is toegevoegd. De Dorpskamer vind je in Hof ter Nesse elke tweede en vierde vrijdag van de maand. Het is een initiatief van Pascale Blondeel en Liesbeth de Bruijn, zelf fervente hakers en breiers.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

In het juli-nummer van De Snisser Courant werd er over huttentut gesproken. Maar wat is het? Huttentut, ook wel dederzaad of vlasdodder (Camelina sativa) genoemd, is een erg oud Nederlands oliehoudend cultuurgewas, dat al sinds 2000 tot 3000 jaar wordt verbouwd en waarschijnlijk afkomstig is uit West-Azië. Huttentut groeit gemakkelijk op arme en verzilte grond die niet omgeploegd hoeft te worden; er is zelfs geen bemesting nodig. De eenjarige plant heeft bleekgele bloemen met veel nectar, er komen veel bijen op af. De plant kan tot 120 cm hoog worden. De vruchten zijn rond tot eirond, 5-10 mm lang, met een harde wand. De zaden zijn 1-2,5 mm lang en hebben een kenmerkende oranje kleur.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Op zaterdag 14 september werd voor de 6e keer d’Ossekoppenloop georganiseerd. Het is inmiddels in ons dorp een traditie geworden.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Wat hebben we toch een heerlijk bedrijvig dorp met veel initiatieven, organisatoren en uitvoerders. Als dorp zijn we na de vakantie weer ijverig gestart.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Frequentie: 4 x per jaar 200 stuks Verspreiding: Ossenisse/Zeedorp

Correspondentieadres: Lageweg 8, 4589 KW  Ossenisse

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Subcategorieën