Nieuwsbrief

 header nieuwsbrief ossenisse 2019

Regelmatig brengt de Dorpsraad een nieuwsbrief uit om de bewoners en omwonenden te informeren over allerlei zaken.

 

 

Met: excursie, decemberactiviteiten, Dorpskamer, Walenhoek……

Excursie naar Grenspark Groot Saeftinghe

Tijdens de recente bijeenkomst “Versterk de Westerscheldekust” in ’t Schallemaaj op maandag 28 oktober jl. is geopperd een gezamenlijk bezoek te brengen aan de infokeet van het Grenspark Saeftinghe aan de Ouden Doeldijk. Gezien de belangstelling voor de ontwikkelingen van het Grenspark en de impact op onze regio werd hierop enthousiast gereageerd. Na overleg met het Grenspark worden we uitgenodigd op zondag 1 december omstreeks 12:00 uur in de infokeet voor ontvangst en presentatie, waarna een wandeling wordt gemaakt onder begeleiding van gidsen door de Hedwige/Prosperpolder, waarbij vragen gesteld kunnen worden en uitleg wordt gegeven. De wandeling wordt afgesloten met een bezoek aan de radartoren en Ouden Doel, waaronder een bezoek aan PolderMAS, een prachtige gelegenheid om kennis te maken met Ouden Doel.

Met nieuws over: het Zomerfeest, de wandel 3-daagse, Dorpskeuken, De Dorpskamer, het Schoolpaadje, het FAC….

 

Zomerfeest Ossenisse-Zeedorp 2019
Een coproductie van de Dorpskeuken, ’t Schallemaaj en werkgroep Groeiactiviteiten

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een gezellig Zomerfeest voor alle in en omwonenden van Ossenisse en Zeedorp. Dit wordt gehouden op zaterdag 24 augustus. Dit keer niet op het terrein van Hof ter Nesse maar bij ‘t Schallemaaj.

We zijn nog druk bezig met de organisatie, maar hier alvast een voorproefje van de dag: Samen een mooie fietstocht fietsen die zo’n 15 km lang zal zijn en voert langs een stopplaats waar je een versnapering kunt kopen. Daarna verzorgt Fanfare Vrijheid Eendracht uit Lamswaarde een enthousiast muzikaal optreden. En ’s middags is er een leuke activiteit voor kinderen van alle leeftijden. Tegen 17:30 uur gaat de barbecue aan en kunnen we gezellig samen aan tafel. ’s Avonds is er een uniek optreden van Koor de Hoge Noo(d)t o.l.v. dorpsgenoot Sonja Broekaart.

Augustus 2018

Ossenisse, Kern met Pit

Dat blijkt weer! Dit voorjaar was er een pizzaparty in Hof ter Nesse. Na afloop dachten zo’n 45 dorps-genoten mee over het vervolg van Kern met Pit. U kon dit lezen in De Snisser Courant en de nieuwsbrief. Ideeënbriefjes met antwoord op de vragen ‘Wat willen we graag in ons dorp met pit? Wat hebben we nodig? Wat kunnen we samen?’ werden ingeleverd. Zeven dames gingen aan de slag en zagen een duidelijke lijn:

  • Sport/beweging;
  • Clubs/cultuur;
  • Cursussen;

Ze maakten overzicht, namen ook bestaande verenigingen en clubs daarin mee. Verjonging van deze clubs is natuurlijk mogelijk.

De vier onderwerpen resulteerden in actie. Het wandelproject ‘Elke stap telt’ startte; zo’n 30 dorps- genoten wandelen wekelijks samen. Een heuse Volkskeuken wordt opgericht, een zangkoor start en kunst- en creatieve cursussen worden georganiseerd. Er volgt informatie over cursussen zoals yoga, start-to-run, AED-reanimatie en bewegen voor jeugd.

We hebben een bloeiend dorp en er is veel talent aanwezig. Samen realiseren we veel. Misschien denkt en/of doet u graag mee?