Zwerfvuil

Jaarlijks doet Ossenisse mee aan de zwerfvuil opruimdag genaamd Schone Schelde. Meestal gehouden op de eerste of tweede zaterdag van maart. En daarnaast is er regelmatig een opruimwandeling. Dat is wel nodig ook, er waait heel wat zwerfafval aan onze westkant langs de Westerschelde. Menigeen neemt regelmatig rondslingerend afval mee op zijn of haar wandeling of fietstocht. Langs de kust staan diverse afvalbakken waar een ieder zijn afval in kan deponeren. Ossenisse draagt zorg voor een schone Scheldekust en een schone polder. Doet u mee?

 

De Landelijke Opschoondag komt eraan! Ontdek hoe jij ook kunt helpen.

In Ossenisse-Zeedorp zijn al veel mensen die regelmatig met een tasje en soms knijper een wandeling maken langs de zeedijk en door de polder. Vuil blijft helaas maar achteloos weggeworpen in de natuur. Vanzelf zal het nooit verdwijnen. Wij zijn trots op de mensen die deze rommel van een ander opruimen!

Dit jaar is er in ons dorp geen opruim evenement georganiseerd, maar dat hoeft jou er niet van te weerhouden mee te doen met deze landelijke opruimdag. Misschien zien we elkaar wel ergens langs de dijk. In de sloten, bermen, plantsoenen en langs de zeedijk ligt van alles wat er niet hoort. Onze tip: neem een vuilniszak mee en een knijper, trek handschoenen aan en zorg dat je goed zichtbaar bent voor verkeer door een veiligheidshesje te dragen. Geniet van onze heerlijke omgeving.

Als je het leuk vind om je in te schrijven op het landelijke evenement, kun je je via deze link aanmelden.

opruimdag 2023

Op zaterdag 14 maart as. stropen honderden vrijwilligers de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie langs de Ooster- en Westerschelde.  Natuurlijk doen de inwoners van Ossenisse-Zeedorp ook weer mee. Tijdstip: van 10 tot 12 uur. Materialen zijn aanwezig, wellicht handig om je eigen handschoenen mee te brengen. 

Help jij ook mee? Meld je dan gratis aan bij Jeroen van Loon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Arnold Mannaert Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Startpunt is aan de trap bij Zeedorp.
Meer informatie vind je op Supporter van Schoon 

Schone Schelde 2020

 

Vanochtend hebben we met maar liefst 16 man vrouw kind afval opgeruimd langs de Schelde bij Zeedorp. We hebben een record afstand proper gemaakt, van voorbij het oude gemaal tot aan de strekdam van het Putjesstrand. Actie Schone Schelde was hier een groot succes, bedankt!!!
We sloten ons met deze actie weer aan bij de Zeeuwse organisatie Schoon Zeeland, gecoördineerd door Jeroen van Loon.

Zaterdag 7 maart werd voor het 2e jaar het zwerfafval aan de Zeedijk opgeruimd. Deze keer van de Knuitershoek tot aan de Noordnol. De opruimactie vond plaats onder de vlag van “Schoon Zeeland”: op 13 verschillende locaties waren vrijwilligers actief.

In Ossenisse startten 10 deelnemers. Zij vertrokken, gehuld in groen werkvest van Schoon Zeeland, handschoenen en vuilgrijpers onder goede weersomstandigheden; de zon liet zich zien en de wind was matig bij een temperatuur van naar schatting 12 graden.

Zaterdag 15 maart 2014 trotseerden 9 volwassenen en 5 kinderen de westenwind aan de dijk van de Westerschelde om het zwerfvuil langs de dijk op te ruimen. Gewapend met trekkar en camper als rijdende voorziening, trokken ze vanaf 10.00u langs de dijk voor de grote schoonmaakactie. Deze keer vergezeld door Cathy Maas, gids van Natuur&Zo, om de actie ook een speelse educatieve lading mee te geven.