Kerstcomité

Jaarlijks organiseert het kerstcomité een gezellige middag in het dorpshuis rondom de kerststal van de vroegere parochie van Ossenisse.
Jong en oud is welkom om te genieten van deze traditie.

Gelukkig kan het weer, kerst vieren in Ossenisse rondom de prachtige oude kerststal. De beelden zijn geschonken aan dorpshuis Hof ter Nesse toen de parochie in Ossenisse overging naar Kloosterzande en de kerk alhier sloot. Elk jaar wordt deze kerststal met veel zorg en liefde opgebouwd en wordt de zaal van het dorpshuis gezellig gedecoreerd.

Dit jaar zal koor 'De Vrolijke Noot' optreden en ook het samenzingen van kerstliederen begeleiden. Zoals altijd kan men genieten van gedichten, een kerstverhaal en een korte overdenking verzorgt door pastoraal medewerker Ralf Grossert.

De innerlijke mens wordt verwend met een lekkere plak kerststol bij de koffie en thee. Deze middag is gratis toegankelijk.

Iedereen is van harte welkom om mee te genieten van Snisser kerstsferen op zondag 11 december om 14.00 uur.

Deze kerstmiddagen worden al georganiseerd door het kerstcommité sinds het jaar 1999. Sommige leden van het commité zouden graag het stokje overdragen aan mensen met frisse ideeën voor de toekomst. Dus, wil jij je inzetten om deze kerstmiddagen in stand te houden en nieuw leven in te blazen? Van harte welkom om contact op te nemen met Riet van Heese-Rottier.

 

Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

kerstmiddag 11 12 2022

Sinds de sluiting van de St. Willibrordus-kerk wordt tijdens de kerstperiode een kerstmiddag gehouden.  Een jaarlijkse bijeenkomst waarbij iedereen zich verzamelt rondom de kerststal uit de voormalige kerk.
Deze keer is dat op zondagmiddag 8 december vanaf 14:00 uur in dorpshuis Hof ter Nesse.

We merken dat het voornaamste doel van onze bezoekers de ontmoeting is en het samen zingen van kerstliedjes. Het is een gelegenheid om elkaar weer eens te zien en te ontmoeten bij een bakje koffie met kerststol. Herinneringen worden opgehaald en soms is men ontroerd bij een verhaal of een lied.

Het Kerstcomité doet zijn best om het gezellig te maken. De zaal wordt versierd, de kerstboom opgetuigd, de kerststal uitgestald en er wordt kerststol geserveerd. Vaste punten van het programma zijn een kerstgedachte, kerstliedjes, muziek en een mooi verhaal en gedichten.

Dit jaar verzorgt “The Backpackers” voor de muzikale omlijsting van deze middag. De inkom is gratis. Iedereen is van harte welkom! Wij hopen dat u ook aanwezig kunt zijn op onze kerstmiddag.

Het Kerstcomité Ossenisse

IMG 8361

Het was gezellig druk tijdens de jaarlijkse Kerstmiddag op 8 december j.l. Er was een geslaagd optreden van het koor Un Rêve Acqui. Ook het optreden van Willem Stenekes maakte indruk op de aanwezigen.

Ook dit jaar is er weer een sfeervolle middag georganiseerd 'Rondom de Kerststal'.

Iedereen is welkom op zondag 9 december 2018 om 14:00 uur in Hof ter Nesse te Ossenisse.
Deze middag zal het Seniorenorkest 'De jeugd van toen' een optreden verzorgen.
En verder kunt u genieten van een 'kerstgedachte', een verhaal, gedichten en samenzang.

In de pauze wordt u koffie, thee met kerststol aangeboden.

De toegang is gratis.

namens het Kerstcomité Ossenisse