De Dorpskeuken

Omdat samen eten gezellig is, is 'de Dorpskeuken' in Ossenisse opgericht.
Maandelijks wordt er op de 1e donderdag een maaltijd gekookt, geserveerd en genoten in café-restaurant 't Schallemaaj.
Deze avond is bedoeld voor en door bewoners van Ossenisse en omstreken van jong tot oud.
De organisatie is in handen van Liesbeth de Bruijn, Ann Lommelen, See van Dijck en Bernita de Bakker - van Leeuwen.
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Donderdag 6 oktober koken de koks het nieuwe seizoen binnen bij De Dorpskeuken. Gezellig samen eten in Ossenisse, dat is toch uniek in een dorp. Geef je snel op vóór maandag 3 oktober. Kijk op de flyer voor meer informatie. Eet smakelijk.

dorpskeuken oktober 22

Dorpskeuken 7 4 2022

Geannuleerd wegens omstandigheden.

Flyer 2022.03.03

Donderdag 4 november jl. heeft Joke Stolk uit Zeedorp een heerlijke herfstsoep voor de 45
gasten van de Dorpskeuken klaargemaakt. Er was die avond vraag naar het recept. Joke
heeft het zoals beloofd voor ons opgeschreven, dus: koken maar.

Witlof roomsoep voor 4 tot 6 pers

Ingrediënten:

  • 3 stronkjes witlof, in kleine stukjes gesneden
  • 100 gr kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • Bouillonblokjes, 1 of 2
  • Bloem voor de binding (ongeveer 2 lepels)
  • Melk/water (ongeveer anderhalve liter)
  • Knoflook, 1 teentje Peper
  • Nootmuskaat , ‘n beetje
  • Boter, flinke kluit (of margarine)
  • Room, eventueel

Boter smelten in pan, kipfilet erbij doen met de geplette knoflook. Bloem bijvoegen en een
roux maken met scheutjes melk, zodat er een smeuïg geheel ontstaat. Dan verder roerend
de melk er bij gieten zodat het vloeibaar wordt. Je kunt dit ook half om half doen; water en
melk. Blijven roeren tot alle vocht is toegevoegd, dan de witlof erbij doen en roeren tot het
kookt. Bouillonblokjes erbij en peper en nootmuskaat, zorg ervoor dat het niet aan de
bodem vastpakt, dus blijven roeren. 5 min zachtjes laten door pruttelen, vuur uitzetten,
deksel erop laten. Het lekkerst is dat je de soep 1 dag van tevoren maakt, de smaken
worden dan intenser. Als je de soep opwarmt kan je nog een pakje of scheut slagroom
toevoegen, hiervan wordt het romig (maar dan niet meer laten koken), wederom goed
roeren zodat het niet aanzet. Het lijkt misschien ingewikkeld maar je maakt dit in een
kwartier.

Smakelijk eten,
Groet, Joke Stolk, Zeedorp

De herfst is in het land en dat inspireert de keukenpieten van de Dorpskeuken voor het menu van 4 november.
Inschrijven kan vanaf vrijdag 22 oktober.
Opgelet, we starten terug met ontvangst op het gekende uur 17.30 uur.
Flyer 2021 nov 04 small

 

Na anderhalf jaar gaat de Dorpskeuken Ossenisse-Zeedorp terug van start en kunnen we weer samen gezellig en lekker eten. De komende data om alvast in de agenda vast te zetten zijn: 7 oktober, 4 november en 2 december.

Om het nazomergevoel nog even te behouden, openen we dit veelbelovende seizoen met een Italiaanse avond. Veertig gasten zijn op donderdagavond 7 oktober in het Schallemaaj welkom om te komen smullen van pizza's, pasta's, Italiaanse ijsjes,...  
De flyer ontvangt u deze week in uw brievenbus, reserveren kan vanaf vrijdag 24 september.

De Dorpskeuken volgt de geldende coronaregels van de horeca, dit betekent dat een coronatoegangsbewijs vereist is.    
Flyer dDorpskeuken 2021 10 07

Flyer 5 3 2020

82899366 1419510681537183 300636857337643008 n

In januari is er geen Dorpskeuken, maar niet getreurd, de koks van de Dorpskeuken voorzien zoals bij de vorige editie de hapjes bij de Nieuwjaarsborrel op zaterdag 11 januari 2020 om 15u in Hof ter Nesse. In februari gaat de Dorpskeuken weer verder. Meer info volgt later.

Banner website okt18 PNG

Wat een 'zoete' bewoners heeft Ossenisse toch... 40 van hen krijgen lekkers van de dorpskeuken op 5 december.
   Hiermee is deze editie volzet is op minder dan 1 dag.
   De keukenpieten gaan binnenkort aan de slag.

dorpskeuken 12 19 volzet