De Dorpskamer

Inloop-ochtenden voor inwoners van Ossenisse-Zeedorp, met verschillende gratis activiteiten, zoals een krantje, spelletje, haken of breien. Ook zijn er handige mensen die kleine reparaties doen aan apparaten of kleding. Elke 2e en 4e vrijdag van de maand staat de koffie met lekkers klaar. Van 10:00 tot 12:00 uur in Hof ter Nesse.

Logo dorpskamer andalus

 

De Dorpskamer was vrijdag in zomereditie weer reuze gezellig!

Vanuit het AZ Nikolaas ziekenhuis in Sint-Niklaas is het verzoek gekomen om troostdekens te haken! De dorpskamer vindt dit een mooi initiatief. Wie ons daarmee wil helpen is van harte welkom. Hiervoor zijn veel bollen acryl nodig, als u wilt, kunt u een bol sponseren! Elke bol kost €1,19 Vraag even naar Ellie Suijker, Kipstraat 1 of kom gezellig naar De Dorpskamer.

De volgende keer is op vrijdag 3 juni om 10.00 uur.

dorpskamer 5 22 small

Op de aanvankelijk laatste Dorpskamer van 22 april, was er zoveel enthousiasme om deze sociale ontmoetingsplek ook in de zomermaanden te houden, dat er besloten is om door te gaan. Normaal is er een zomerstop van mei tot september. Nu gaan één keer per maand vrijwilligers zorgen dat de koffie met lekkers klaar staan. De Dorpskamer heeft een belangrijke plaats verworven in Ossenisse-Zeedorp en deze ochtenden worden gemiddeld door zo’n 20 mensen bezocht. De eerstvolgende Dorpskamer zal zijn op vrijdag 6 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Contactpersoon is Ellie Suijker. Van harte welkom om even binnen te lopen op een eerste vrijdag van de maand bij De Dorpskamer.

ZOMER

Vrijdag 22 april is het weer Dorpskamer, de laatste van dit seizoen.
Ontmoeten, koffie, iets lekkers, babbelen, haken/breien, verstelwerk, de krant; gewoon fijn samen komen op vrijdagochtend. Deze keer kunnen we terugkijken op en praten over het afgelopen weekend met een historische wandeling èn een geslaagde Stoep&Schuurverkoop. Het was de moeite.
De Dorpskamer is er voor bewoners van Ossenisse-Zeedorp van alle leeftijden en is gratis.
Graag zien we u tussen 10 en 12 uur in Hof ter Nesse in Ossenisse.
Na de zomer opent De Dorpskamer wederom de deuren.

coffee 2796353 960 720

workshop jos
Vrijdag 25 maart as is er weer Dorpskamer in Hof ter Nesse. Jos Heerkens geeft een workshop waarvoor u zich kunt inschrijven . We gaan samen met haar brandnetelzalf maken die te gebruiken is bij o.a. zonnebrand, reuma/jicht, stijve gewrichten, schaafwonden. Zie verdere info hierover op www.josheerkens-kruiden.nl. Meld je vooraf aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0114-852726. Eigen bijdrage is € 2.- p.p.
Voor degenen die de workshop niet volgen is De Dorpskamer zoals anders. Koffie, gezelschap, de krant, tijdschriften.
Marlou bakt voor ons allen iets lekkers voor bij de koffie.
Komen dus, tussen 10 en 12 uur.
Logo dorpskamer andalus
Nu de corona maatregelen zijn versoepeld en de wereld een stukje verder ‘open’ kan, zijn we blij dat De Dorpskamer weer opnieuw van start kan. Vrijdag 28 januari as. zijn van 10 tot 12 uur de deuren van Hof ter Nesse hiertoe geopend. Bewoners van Ossenisse en Zeedorp zijn van harte welkom voor koffie/thee met (gratis) vers gebakken taart, de krant, om bij te praten en wellicht kunnen we weer een nieuw gezamenlijk project op zetten.
We houden ons aan de geldende corona regels voor HtNesse zoals anderhalve meter afstand houden, mondkapje op als je loopt, QR code is niet vereist. Tot vrijdag! ☕️ 🧶 🗞 🗣
De Dorpskamer zal zoals we gewend zijn elke 2e en 4e vrijdag van de maand plaatsvinden.
Wat de overige activiteiten via Groeiactiviteiten Ossenisse-Zeedorp betreft zoals zingen bij het koor de Hoge Noo(d)t, sportactiviteiten en bv de Dorpskeuken; hierover wordt u binnenkort geïnformeerd.
Logo dorpskamer andalus

Vrijdag 10 december is de laatste Dorpskamer van dit jaar. Vanaf 10 uur drinken we koffie met vers gebakken tulband, voor alvast een klein beetje Kerstgevoel. Buurvrouw Anita van Puijvelde bakt voor ons tulband naar het recept van haar moeder. Natuurlijk is Ina Den Hamer er met haar naaimachine om uw eventuele kleding te repareren en kunnen liefhebbers samen gaan haken aan Kerstslingers om de boom die voor Hof ter Nesse staat te versieren. Het patroon daarvan vindt u hier als bijlage, ook leuk voor uw boom thuis. Als u liever de krant van de dag wilt lezen of gewoon een praatje wilt maken, geen probleem. U bent vrijdag 10 december as. van harte welkom in Hof ter Nesse tussen 10 en 12 uur. Uw QR code wordt gescand bij binnenkomst, we dragen tot we zitten een mondkapje, nemen de anderhalve meter afstand in acht en blijven bij klachten thuis. Tot vrijdag bij de Dorpskamer Ossenisse-Zeedorp.

Klik hier om het haakpatroon te downloaden.

kerstslinger haken

 

De Dorpskamer van vrijdag 12 november a.s. in Hof ter Nesse gaat niet door. We doen
voorlopig even voorzichtig i.v.m. het coronavirus dat rondwaart. Vierkantjes voor de
'granny square' deken kunnen (met ingestopte draadjes a.u.b.) worden afgegeven op
Zeedorp nr. 39. Het maken van de deken gaat gewoon door. We hebben al grote stapels
met veel plezier gemaakte inzendingen van jullie ontvangen. Mooi. Anny Peeters haakt de
vierkantjes aan elkaar en er komt een mooi afgewerkte rand rondom. Rond 5 december
hopen we de eerste deken voor #ZorgSaam af te kunnen geven.


Hopelijk tot snel


>LdB<

Logo dorpskamer andalus

aan de inwoners van Ossenisse-Zeedorp e.o.

Met ingang van vrijdag 24 september gaat De Dorpskamer weer van start.
Ontmoeten, praten, haken/breien, kleding laten verstellen, koffie drinken, taart eten, de krant lezen. Gewoon gezellig samenzijn.
Dit elke 2e en 4e vrijdag van de maand, telkens in Hof ter Nesse, tussen 10 en 12 uur. Om beurten wordt er door bezoekers iets lekkers gebakken voor bij de koffie.
Hierbij de data voor de rest van het jaar 2021 op een rijtje.
24 september
8 en 22 oktober
12 en 26 november
10 december

De eventueel dan geldende RIVM maatregelen worden in acht genomen.

Hopelijk zien we u op bovenstaande data in Hof ter Nesse.
Groet, de leden van werkgroep Groeiactiviteiten Ossenisse-Zeedorp

 

Logo dorpskamer andalus

Logo dorpskamer andalus

 

 

 

 

 


Nu Nederland weer actief wordt, willen we voor de zomerstop graag nog één keer De Dorpskamer openen.

Dit gaat gebeuren op vrijdag 25 juni a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur in Hof ter Nesse. Na lange tijd kunnen we als inwoners van Ossenisse-Zeedorp weer samen bijpraten, koffie drinken, taart eten, breien/haken, laten horen en zien wat we allemaal gemaakt of gedaan hebben afgelopen jaar, de krant lezen of onze kleding door Ina de Hamer laten herstellen.

Als extraatje is er een (gratis) verloting met leuke prijsjes.

Natuurlijk zullen de dan geldende covid-maatregelen in acht worden genomen.

Kom dus massaal, De Dorpskamer is er voor ieder, jong of oud, man of vrouw.

Pascale en Liesbeth zullen u hartelijk ontvangen.

Groei Activiteiten Ossenisse-Zeedorp

werkgroep groei activiteiten small

Logo dorpskamer andalus

Na zes maanden corona-perikelen zijn we zeer blij u te kunnen melden dat De Dorpskamer op vrijdag 11 september as. weer van start gaat.

Gedurende het laatste half jaar hoorden we van velen van u, dat u De Dorpskamer hebt gemist. Het bij elkaar komen, het koffie drinken met daarbij de lekkere zelfgebakken taarten, het praten onderling, de gezelligheid, het bekijken van en werken aan onze haak-en breiwerken, verstelwerkjes aan uw kleding, de klusdienst. Het bleek voor u én voor ons een heus gemis te zijn geweest. Fijn dus dat, nu Hof ter Nesse de deuren per 1 september weer kan openen, De Dorpskamer v.a. 11 september opnieuw kan starten.

We worden allen geacht ons aan de i.v.m. corona in Hof ter Nesse geldende spelregels te houden. Pascale gaat op 11 september voor versgebakken appeltaart zorgen, Jeanneke voor vers gezette koffie, Ina brengt haar naaimachine weer mee voor verstelwerk aan uw kleding en u allen bent meer dan welkom. Hopelijk tot dan.

Groet namens de werkgroep Groei Activiteiten, Pascale en Liesbeth


Volgende data voor De Dorpskamer:

25 september 9 en 23 oktober
13 en 27 november 11 december
8 en 22 januari 12 en 26 februari
12 en 26 maart 9 en 23 april